2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Birželio 1-osios staigmena

Tarptautinė vaikų gynimo diena, birželio 1-oji, Lietuvos sostinėje buvo švenčiama ir Lietuvos futbolo federacijos stadione.

 

Futbolas darželinukams – aktyvus ir linksmas užsiėmimas, todėl net dvidešimt sostinės darželių buvo pakviesti į šventę, kurioje vyko įvairiausi smagūs dalykai.

Šokėjai vaikams rodė šokio judesius ir kvietė pašokti, patarimus apie saugią vasarą žarstė policijos pareigūnai, sporto gudrybių mokė FC Žalgirio ir  FK Trakų komandų treneriai.

FC Amber futbolininkės parodė vaikams, kaip taisyklingai varytis kamuolį ir aplenkti visus varžovus, tačiau didžiausia šventės staigmena buvo ne kažkas kitas, o šunys!

Mokyti, puikiai išauklėti, specialius egzaminus išlaikę LKD Mokymo centro šunys drauge su vaikais darė mankštą, mokė vaikus gražaus elgesio taisyklių.

Nors lietus iš pradžių gadino nuotaiką, bet vaikų juokas ir energija jį greit nuvijo.

Visi linksmai su auksaspalviu retriveriu Grotu ir Labradore retrivere Kia darė pritūpimus, šokinėjo per kliūtis ir net bandė pasiekti dangų.

Valų terjeras Džo visus pamokė, kaip nusišluostyti varvančią nosytę, nusipurtyti lietų nuo kailiuko ir pašokti kuo aukščiau, smagiai iškėlus letenas arba rankas.

Nubaidę lietų vaikai spardė kamuolius, šoko, dainavo ir ragavo šventinių ledų.

Ir mes ten buvome…

Augustė Daukšienė
Guodos Kavaliauskaitės nuotr.