2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Šunų augintojai myli Vilnių!

Vilniečiai gali džiaugtis tuo, kad Vilnius – draugiškas miestas ne tik jiems, bet ir jų augintiniams.

 

Šuns dienos, balandžio 24-osios proga, Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ sostinės viešuoju transportu bet kuriam vilniečiui ar miesto svečiui leido nemokamai vežti gyvūnus.

„Vilnius – europietiškas ir visiems draugiškas miestas, – sako SĮ „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė. – Atsinaujinantis ir visiems patrauklus viešasis transportas – taip pat to dalis. Todėl norime parodyti, kad sostinės autobusuose ir troleibusuose laukiami ir keturkojai „vilniečiai“.

Vilniaus autobusais ir troleibusais bet kuris viešojo transporto keleivis turi teisę nemokamai vežti savo augintinį tam pritaikytoje taroje, pvz., dėžėje, krepšyje ir pan.

Tuo tarpu, jeigu keliaujama su didesniu augintiniu, netelpančiu į jokią tarą, jis gali būti vežamas ir be jos.

Tačiau keleivis privalo turėti dokumentus su nurodytomis augintinio skiepų žymomis, o augintinis turi būti su antsnukiu ir laikomas už ne ilgesnio kaip 0,5 m ilgio pavadėlio.

Šie kriterijai numatyti Keleivių ir bagažo vežimo autobusais ir troleibusais Vilniaus mieste taisyklėse.

Primenama, kad gyvūnui priteršus autobuso ar troleibuso saloną, jį vežantis keleivis privalo nedelsdamas išvalyti suteptą salono vietą.

Be to, keleivis atsako už jo vežamų gyvūnų sukeltą žalą kitų keleivių sveikatai, gyvybei, nuosavybei, ramybei, ir privalo ją atlyginti, taip pat laikytis Vilniaus miesto savivaldybės tarybos patvirtintų Gyvūnų laikymo Vilniaus miesto savivaldybės teritorijoje taisyklių.

Balandžio mėn. taip pat prasidėjo ir keletą savaičių truksianti akcija, kurios metu šunų šeimininkai bus skatinami būti atsakingais ir po pasivaikščiojimų surinkti savo augintinių ekskrementus.

Balandžio mėnesį sostinės savivaldybės viešosios tvarkos darbuotojai drauge su Policijos pareigūnais lankysis įvairiuose Vilniaus parkuose, skveruose, daugiabučių rajonuose ir vilniečiams išdalins apie 700 specialių dėkliukų su maišeliais šunų ekskrementams surinkti.

Šios akcijos tikslas – priminti vilniečiams, kad eidami pasivaikščioti su šunimi, nepamirštų pasiimti maišelio su kastuvėliu ir taip gerbtų ne tik savo augintinį, bet ir aplinką, kurioje gyvena.

Maišelius su gyvūnų ekskrementais galima mesti į specialiai tam skirtas šiukšliadėžes arba į bendrojo naudojimo atliekų konteinerius.

http://www.madeinvilnius.lt/naujienos/gyvenimas/suns-diena-vilniaus-viesuoju-transportu-gyvunai-vaziuoja-nemokamai/ .

Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centras nori pasidžiaugti, kad, artėjant ŠUNS DIENAI, balandžio 22 d. kinologijos savanoriai dalyvavo visuotinėje akcijoje DAROM 2017, švarino vilniečių pamėgtą poilsio ir aktyvaus laisvalaikio vietą – Vingio parką. „Savo pavyzdžiu norime pasakyti, kad mums, šunų mylėtojams, tikrai rūpi mūsų miesto švara ir tvarka“, – sakė savanoriai.

Stasio Barausko ir Guodos Kavaliauskaitės nuotr.