2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Jūs visi esate čempionai!

Jeigu paklaustumėte, ką žmonės vadina čempionatu, dauguma išvardytų futbolo, krepšinio ar dar kokius nors čempionatus.

 

Tačiau šunų mylėtojams žodis čempionatas jau reiškia ką kita…

Būtent tokį Lietuvos šunų čempionų čempionatą jau penktąjį kartą suorganizavo Lietuvos kinologų draugija.

Varžytis dėl Lietuvos čempiono titulo pareiškė norą 90 šunų savininkų.

Tačiau jiems pirmiausia reikėjo įveikti atrankos konkursą, kuris vyko praėjusių metų gruodžio 17 d. tarptautinėje šunų parodoje Vilniuje.

Atrankos dalyviai turėjo pateikti  savo šuns, jau turinčio bent Lietuvos čempiono titulą patvirtinantį liudijimą, bet dauguma konkurso dalyvių nėra parodų naujokai, jie yra pelnę ne vienos šalies čempiono titulą.

Net 7 šalių jaunimo čempiono ir Lietuvos čempiono titulą turi ir kaunietės Dalios Mickienės samojedas KLAJOKLIŲ ŠUO YOU ROCK MY WORLD, kurį teisėjai vienbalsiai išrinko 2017 m. Lietuvos čempionų čempionu.

Sausio 14 dieną šventiškoje „Grand Opera“ aplinkoje, pramogų ir laisvalaikio komplekse „Vilnius Grand Resort“, kur susibūrė 200 svečių ir Čempionato dalyvių, nė 2 metų neturintis samojedas įveikė 32 konkurentus.

Tarptautinių ekspertų Lilian de Ridder iš Belgijos ir Natalijos bei Nikolajaus Sedykh iš Rusijos nuomone, jis ir vicečempionas – trumpaplaukis nykštukinis taksas MAGIC RAINBOW LIONEL MARSELIO KOMPANIJA (sav. S.Jasevičiūtė – Kraujalė) – buvo labiausiai verti gražiausio šuns titulo.

Trečiąją ir ketvirtąją vietas pasidalijo biglis MUKAS IŠ DAUMILŲ (sav. E.O.Vasilevičiūtė) ir mopsas TANGETOPPEN‘S WANG DANG DOODLE (sav. M.Daukšienė).

Keturi čempionato prizininkai kartu su kitais šešiais Lietuvos TOP šunimis, išrinktais, susumavus 2016 m. šunų parodų Lietuvoje ir užsienyje rezultatus, atstovaus mūsų šaliai Rygoje vyksiančiame Baltijos šunų čempionų čempionate.

„Jūs visi čempionai, todėl sveikinu visus! – sakė tarptautinė ekspertė Lilian de Ridder. – Visada džiaugiuosi, kai mane pakviečia teisėjauti čempionų čempionate, nes tai išskirtinė kinologų šventė“.

Ir nors čempionato teisėjai sveikino ir gyrė visus dalyvius, vis tiek buvo matyti, jog apsispręsti jiems nebuvo lengva. Viename iš etapų, kuomet varžėsi kurtsharas ir taksas, teisėjai Lilian de Ridder išsprūdo: „Šį vakarą tai pats sunkiausias mano apsisprendimas…“.

Šventiniame vakare buvo daug sveikinimų, apdovanojimų.

Lietuvos kinologų draugijos įkūrimo 25-mečio proga buvo apdovanoti kinologijai nusipelnę žmonės – Živilė Povilaitienė, Violeta Podolskaitė, Jakov Šengaut ir kiti.

Taip pat buvo pasveikinti Europos ir pasaulio čempionatuose puikiai pasirodę kinologai, Lietuvos TOP šunų savininkai.

Visi 2017 m. Čempionato dalyviai

Guodos Kavaliauskaitės nuotr.