2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Naujieji kalendoriai

Metams baigiantis Lietuvos kinologų draugija išleido du naujus kalendorius.

 

2015 m. džiaugėmės kalendoriumi „Šunų žetonai“ – vilniečio kolekcininko Vyčio Ramanausko surinktų šunų žetonų kolekcija, 2016 metais – senosiomis Lietuvos šunų ir jų šeimininkų fotografijomis.

„Draugai, padėjėjai, sargai“ – taip vadinasi naujasis 2017 metų kalendorius, kurį išleido Lietuvos kinologų draugija kartu su leidykla „Dirva“.

„Žiūrint į šimtametes nuotraukas atrodo, kad pozuoja ne tik žmogus. Kartais atrodo, kad kur kas labiau susikaupęs pozuoja šuo“, – sako kolekcininkas V. Ramanauskas, ir šiemet mums padėjęs rengti trečiąjį retro stiliaus kalendorių.

Kalendorius gimė bendradarbiaujant su Lietuvių literatūros ir tautosakos institutu, Kauno Tado Ivanausko muziejumi bei privačiais kolekcininkais – nuoširdžiai dėkojame visiems.

Tikimės parengti ir 2018-ųjų retro kalendorių. Išduosime paslaptį: kartu su savo šunimi ant jo viršelio galbūt puikuosis Lietuvos prezidentas Aleksandras Stulginskis, o šįkart jį puošia rašytojo Juozo Tumo – Vaižganto ir jo mylimo augintinio nuotrauka.

Jeigu kalendorius „Draugai, padėjėjai, sargai“ alsuoja kinologijos praeitimi, tai stalinis 2017 m. Mokymo centro kalendorius – šiandiena. Toks stalinis kinologijos kalendorius jau leidžiamas ketvirtus metus.

„Kinologija ir švietimas. Kinologija ir tradicijos. Kinologija ir vaikai. Kinologija ir savanorystė – tai tik dalis mūsų veiklos sričių ir temų, kurias iliustravome originaliomis nuotraukomis“, –  vardija LKD projektų vadovė Augustė Daukšienė.

Šis kalendorius atspindi Lietuvos kinologų draugijos kasdienybę ir šventes, tarptautinius projektus ir naujus sumanymus. Vienas tokių projektų – Šuns diena. Taigi nepamirškite: balandis netruks ateiti ir tuomet 24-tą dieną visi švęsime visuotinę Šuns dieną!

Kalendoriai bus dovanojami tarptautinių šunų parodų teisėjams ir svečiams, Lietuvos čempionų čempionato dalyviams bei prizininkams, konferencijų pranešėjams, projektų partneriams.