2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Lankytojai sugrįš su augintiniais

Tai, kad daugiau kaip 70 sostinės barų ir kavinių „Šuns dieną“ atvėrė duris keturkojams lankytojams, žiniasklaida įvardijo kaip naują strategiją.

Gal ir taip… Bent jau balandžio 27-osios sekmadienį buvo galima tuo patikėti.

Pačiame Vilniaus centre, Gedimino prospekte įsikūrusiame prekybos centre iš pačio ryto kavute su savo augintiniais mėgavosi didelė šunų mylėtojų kompanija.

Čia vyko dresūros mokyklos „Urban Dog“ testas Miesto šuo. Viena testo užduočių buvo užeiti į  prekybos centro kavinę atsigerti kavos – šuo turėjo laikytis gero elgesio taisyklių, būti puikiai valdomas. Testą išlaikė visi šunys, jie puikiai jautėsi naujų kvapų, garsų, nepažįstamų žmonių apsuptyje.

Taip buvo ir kitose miesto kavinėse. Arčiausiai šventės vietos, prie Baltojo tilto įsikūrusi kavinė „No rules“ keturkojų „klientų“ sulaukė kaip niekada daug.

Į klausimą, ar anksčiau įsileisdavo klientus su šunimis, vadybininkė Joana Brukauskaitė pabrėžė, kad visas kolektyvas palaiko kavinės svečių norą būti su savo augintiniais: „Šuo ar kitas augintinis tampa šeimos nariu, todėl nesinori jo palikti namuose vieno, o ypač savaitgaliais. Norisi kuo daugiau laiko praleisti su juo kartu“.

„Šuns dieną“ jie labai džiaugėsi keturkojų lankytojų gausa: „Vilniečių su šunimis mes laukėme nuo pat kavinės atsidarymo, tačiau mažai kas žinojo, kad įleidžiame šunis ir pabijodavo atsivesti. Ne kartą klientai yra klausę, ar priimam su augintiniais, o sužinoję, kad taip, sakė, jog būtinai sugrįš pas mus su savo šunimis. Kadangi visas kavinės personalas labai myli šunis, džiaugiamės sulaukę tokių klientų. Dabar, po „Šuns dienos“ dar daugiau klientų apie tai sužinojo“.

Vadybininkė Joana negalėjo papasakoti nė vieno nemalonaus atvejo, kuris čia būtų atsitikęs dėl šunų: „Mūsų klientai ateina su išauklėtais šunimis. Kavinėje gyvūnai sukuria labai jaukią, „naminę“ atmosferą. Ir net šventės dieną, kai bare vos tilpo įvairiausio dydžio ir temperamento šunys, jokių nesusipratimų nebuvo“.

„No rules“ darbuotojų nuomone, Vilnius, palyginti su kitais Lietuvos miestais, yra draugiškas šunimis. Žmonės žiūri į šunis su šypsena, nori pakalbinti, pasipasakoti apie augintinius. Jie ne kartą stebėjo tokius šunininkų pokalbius, kurie, kaip mes puikiai žinome, gali niekada nesibaigti.

Renginio organizatorė – Lietuvos kinologų draugija ir šventės savanorė – šuniukų darželio „Hačiko“ savininkė Ingrida Verdingovaitė išvežiojo po sostinės kavines, kurios prisijungė prie šventinės akcijos, Royal Canin dubenėlius šunims.

Taip pat visiems buvo išdalyti Šuns dienos lipdukai. Todėl, jeigu nuspręsite su savo augintiniu užsukti kavos, dairykitės ant kavinės durų lipduko. Norisi tikėti, kad „naujoji strategija“ – ilgam.

Nuotraukoje – vieno kavinės darbuotojų šuo Kiras ir Joana.

Susiję straipsniai:
http://www.delfi.lt/grynas/gyvenimas/nauja-strategija-barai-ir-kavines-atvere-duris-keturkojams.d?id=70911610