2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Su kopa

Mūsų Labradoro retriveriai gelsvi, smėlio kopos spalvos, todėl ir veislyną pavadinome SU KOPA… 2007-ųjų gegužės 20-ąją laikome savo veislyno gimimo diena.


Pirmoji Labradoro retriverė Bora GLORIJA LONDONAS į mūsų šeimą atkeliavo 2005 m. rudenį. Išsirinkome ją po ilgų svarstymų, ieškojimų ir nenusivylėme, nei akimirką nesuabejojome savo sprendimu. Bora – tokia, kokią įsivaizdavome Labradoro retriverę: labai prieraiši, draugiška, klusni kalytė.

Praėjus daugiau nei pusmečiui, mūsų namuose apsigyveno antroji Labradoro retriverė – Tera MERI LEILY MEDUTIS, o 2010 m. pradžioje iš garsaus Estijos veislyno parsivežėme išsvajotąją, mums patinkančių genealoginių linijų kalytę MY BRAND EDEN AT KOPA (Eden).

Bora ir Tera sėkmingai dalyvavo parodose. Tera keliskart nugalėjo savo amžiaus klasėje, gavo puikius teisėjų įvertinimus. Didžioji mūsų veislyno viltis yra Eden. Jos tėvai, protėviai yra garsiausių Europos veislynų šunys, pasižymėję puikia sveikata, eksterjeru ir geromis reprodukcinėmis savybėmis.

Pirmosios SU KOPA vados sulaukėme 2007 m. pavasarį: gimė devyni Boros GLORIJA LONDONAS ir JAWOR Herbu Zadora šuniukai.  Šiemet mus pradžiugino jau penktoji veislyno vada. Trijų vadų yra susilaukusi Bora GLORIJA LONDONAS  ir dviejų – Tera MERI LEILY MEDUTIS.

Mūsų tikslas – veisti sveikus, veislei tipiško temperamento ir eksterjero Labradoro retriverius. Gyvename Kauno pakraštyje, ramioje vietoje, tačiau stengiamės, kad mūsų veislyno šuniukai būtų gerai socializuoti.

Dažnai išsiruošiame su mažyliais į miestą, pratiname prie miesto garsų, triukšmų, nepažįstamų žmonių, neįprastų situacijų. Tada jie lengvai adaptuojasi naujuosiuose namuose, yra drąsesni.

Nuolat bendraujame su mūsų išveistų šunų šeimininkais. Kasmet, o kartais ir dukart per metus, sukviečiame visus į veislyno šventę, kur laukia šmaikščios rungtys, žaidimai, turiningi pokalbiai. Skelbiame fotografijų, rašinėlių apie savo augintinius konkursus, įdomiausius kūrinius apdovanojame.

Dalijamės ne tik džiaugsmais. Visi SU KOPA šuniukų šeimininkai yra įspėjami, kad, bėdai atsitikus, pavyzdžiui, augintiniui susirgus, skambintų bet kuriuo paros metu, galbūt mes, turėdami daugiau patirties, galėsime padėti ar patarti.

Daug dėmesio skiriame Labradoro retriverių veislės populiarinimui. Mūsų veislyno svetainėje skelbiama informacija apie šunų auginimą, priežiūrą, bendradarbiaujame su veterinariniu žurnalu – nemaža dalis informacijos yra šio leidinio publikacijos.

Pati esu menininkė, dizainerė, todėl šunys yra dažnas motyvas mano fotografijose, reklamos maketuose, piešiniuose. Tad Labradoro retriveriai SU KOPA yra ir kūrybinė saviraiška, ir neišsenkamo gėrio šaltinis.

SU KOPA registruotas LKD 2007 05 20. FCI  Nr./N – 52/10.