2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Čempionų čempionas – niūfaundlendas!

Niūfaundlendas BOWATER‘S BRAVEHEART, arba Tango, kovo 29 d. nugalėjo penkiolika pretendentų į 2014 m. Lietuvos čempionų čempiono titulą.

 

Tarptautinių ekspertų Dorotos Witkowskos (Lenkija), Osan Belkis (Turkija) ir Vitaliy Belskyy (Ukraina) nuomone, niūfaundlendas labiausiai buvo vertas Čempionų čempiono vardo.

Vicečempionu tapo kauniečių Vaidos Gudžiūnienės ir Dovilės Kavaliauskaitės Jorkšyro terjeras DZHEUS MR.HOLLYWOOD, arba Vudis. Šis šuo 2013 m. laimėjo Pasaulio vicečempiono titulą.

Daugelio šalių čempiono niūfaundlendo Tango savininkė Margarita Racinienė savo augintinį, kaip visada, išstatyti patikėjo patyrusiai hendlerei Elinai Borisovai – jos demonstruotas bulmastifas pernai taip pat tapo  Čempionų čempionu.

Trečiajame Lietuvos šunų čempionų čempionate varžėsi 16 šunų, pretendentai buvo atrinkti kovo 8 dieną Tarptautinėje šunų parodoje Vilniuje.

Čempionatas pernai vyko sostinės klube „Niujorkas“, šiemet buvo pasirinkta prašmatni vieta gamtos apsuptyje –  viešbutis „Le Meridien Vilnius“ .

Renginys vyko jaukioje Grand Opera salėje ir, dalyvių bei svečių nuomone, buvo tikrai iškilmingas.

Tarp garbingų vakaro svečių buvo europarlamentaras Aloyzas Sakalas, Vilniaus m. Tarybos narė Violeta Podolskaitė, Ispanijos ambasadorius Lietuvoje Miguelis Arias Estévezas, Lietuvos kinologų draugijos klubų vadovai.

Pasibaigus Čempionatui svečiai ir dalyviai nesiskirstė. Bendravo, džiaugėsi šunimis, kurie įsitaisė čia pat, ant restorano kilimų…

Teisėjai dalijosi vakaro įspūdžiais, o tarp Lietuvos šunų mylėtojų gerai žinomas tarptautinis teisėjas, ringo dresūros specialistas iš Ukrainos Vitaliy Belskyy suspėjo duoti ir hendlingo patarimų – už tai dovanų „užsiprašė“ ant teisėjo staliuko stovėjusią Ukrainos vėliavėlę.

Trečiasis Čempionatas pasibaigė ir norisi manyti, kad tai buvo vien mūsų šalies kinologams svarbus renginys – mes jau ne pirmą kartą siunčiame žinutę kitų šalių kinologams apie kasmet augantį Lietuvos kinologijos lygį.

Todėl ačiū visiems, kas dalyvavo ir kas prisidėjo prie Lietuvos  šunų čempionų čempionato’ 2014 organizavimo – tai buvo daugiau nei paprastas čempionatas…

Anos Menčiūnienės nuotr., NABIJA

Reportažas TV3 laidoje MŪSŲ GYVŪNAI http://www.tv3play.lt/programos/musu-gyvunai

Apie čempionatą: http://augintinis.lrytas.lt/pamatyk/graziausias-lietuvos-suo-gelbeja-zmoniu-gyvybes.htm#.UzfghKIVTFw