2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Pasaulio čempionate – Lietuvos atstovai

2012 m. Pasaulio Agility čempionate Čekijoje dalyvavo ir mūsų sportininkai.

Spalio 3-7 d. jau 17 kartą pajėgiausi planetos agility vedliai ir atletiškiausi pasaulio šunys rinkosi į didžiausią ir svarbiausią renginį – FCI agility pasaulio čempionatą.

Į gilias agility tradicijas turinčios Čekijos Liberec miestą susirinko pajėgiausi sportininkai iš 36 valstybių.

Iš viso varžyboms buvo užregistruota 464 vedlių ir šunų duetai. Atsakingas trasų paruošimo ir teisėjavimo darbas buvo patikėtas 4 teisėjams: Jirinai Mačkovai (Čekija), Kees Stoel (Olandija), Lenkai Pankovai (Čekija), Alice Glocknerovai (Čekija).

Lietuvai šiame čempionate atstovavo Redas Masiulis su Turbo (HIQ AMAZE), Asta Vitartaitė su Hila (Maeglin Hila), Algirdas Valčiukas su Gia (MAEGLIN GIAH), Dalius Strazdas su Uni (Uni of Magic Border’s) – jie varžėsi Large kategorijoje tiek komandinėse, tiek asmeninėse varžybose.

Small kategorijos individualioje rungtyje dalyvavo Aušra Volosenkinienė su Feti (CONFETTI LIETAUS SIMFONIJA) bei Vilija Snorkienė su Jangu (MINI YANG FANTAZIJA).

Komandos vadovė buvo Erna Valčiukienė, trenerė – Dalia Udrienė.

Į čempionatą mūsų rinktinę atlydėjo gausus žaliais marškinėliais vilkinčių Lietuvos agility sirgalių būrys.

Erdvioje, bet jaukioje, puikios nuotaikos, jaudulio, startinės įtampos bei azarto persmelktoje arenoje palaikyti tėvynainius buvo neįtikėtinai paprasta – puikūs pasirodymai privertė žavėtis net didžiausius skeptikus.
Septynioliktasis pasaulio agility čempionatas prasidėjo jaudinančiu komandų paradu ir šilta, gal ir šiek tiek nuobodoka, atidarymo ceremonija.

Po sveikinamųjų kalbų, agility vėliavai pakilus, pirmieji arenoje jėgas išbandė Large kategorijos komandinių varžybų dalyviai, įveikę įdomią ir greitą Jumping trasą. Audringai sirgaliams palaikant startavo ir Lietuvos komanda.

Suklydę vos porą kartų (pastaba: komandinės varžybose iš viso dalyvauja 4 poros, tačiau imami tik geriausi 3 dalyvių rezultatai) iš 34 dalyvavusių komandų Lietuvos atstovai užėmė aukštą 25-ąją vietą, aplenkę daug gilesnes agility tradicijas turinčias šalis, tokias kaip Kroatija, Jungtinė Karalystė, Lenkija.

Kitą dieną vyko Medium klasės komandinės varžybos, dalyviai nuo ankstaus ryto bėgo Jumping trasą. Po jų Jumping trasą arenoje įveikė Small kategorijos komandos.

Šiose kategorijose Lietuva savo atstovų neturėjo, tačiau, augant naujai perspektyviai kartai, tikėtina, kad po keleto metų savo jėgas išbandys ir mūsiškiai.Po pietų visų Lietuvos sirgalių dėmesį prikaustė komandinė agility Large kategorijos trasa.

Šioje trasose Lietuvos rinktinės pasirodymas pranoko daugumos sirgalių lūkesčius: su viena klaida ir 5 baudos taškais Lietuva užėmė puikią 13 vietą. Puikus vedlių ir jų šunų pasirodymas patvirtino, kad esame pajėgūs varžytis su geriausiais, turime realius šansus po kelių metų užlipti ant apdovanojimų pakylos.

Tiksliai ir greitai įveikę trasą, Lietuvos Large komanda aplenkė agility grandus iš Švedijos, Slovėnijos, Belgijos, Kroatijos, Jungtinės karalystės, Ispanijos. Šeštadienį pirmieji startavo Jumping Large asmeninių varžybų dalyviai.

Iš viso  susirungė 142 poros, iš jų 35 buvo diskvalifikuotos, 62 trasą įveikė nesuklydusios nė karto. Šioje rungtyje, sirgalių džiaugsmui, Lietuvos atstovai vėl pasirodė puikiai: Asta su Hila bei Algirdas su Gia įveikė trasą be klaidų ir užėmė atitinkamai 41 ir 49 vietas, Redas su Turbo, suklydę vieną kartą, užėmė 76 vietą, Dalius su Uni, suklydę taip pat tik vieną kartą, užėmė 86 vietą.

Po šios rungties jėgas išbandė Small kategorijos asmeninių varžybų dalyviai Jumping trasoje. Susidorojusios su startiniu jauduliu puikiai pasirodė Vilija su Jangu ir Aušra su Feti, jos įveikė trasas be klaidų.

Atitinkamai iš 84 dalyvių šie puikūs duetai užėmė 45 ir 52 vietas. Šeštadienio kovas tęsė Medium klasės dalyviai, kurie varžėsi asmeninėje Jumping trasoje, po jų – Small kategorijos komandos įveikė agility trasą. Čia žalieji sirgaliai laikė kumščius už kaimynus latvius.

Sekmadienio rytą pradėjo Small agility asmeninės varžybos, kuriose gražų pasirodymą tęsė Vilija su Jangu, su 5 baudos taškais užėmę 44, bei Aušra su Feti, gavusios vos 1.80 s. baudą ir užėmusios 30 vietą.

Priešpaskutinę čempionato trasą įveikė agility Medium asmeninių varžybų dalyviai. Paskutinė čempionato trasa – daugiausia emocijų sukelianti – asmeninių varžybų agility Large. Iš visų 142 dalyvavusių porų, 49 buvo diskvalifikuotos, 40 trasą įveikė be klaidų.

Keturių dienų maratoną lietuviai užbaigė puikiai: Dalius su Uni trasą įveikė be klaidų ir užėmė aukštą 21 vietą, Redas su Turbo, su 10 baudos taškų, užėmė 74 vietą, Asta su Hila, suklydusio porą kartų, užėmė 86 vietą. Algirdas su Gia trasą pradėjo užtikrinai ir greitai, tačiau Gia pasirinkus tunelį, buvo diskvalifikuoti.

Ilgai lauktas čempionatas prabėgo akimirksniu. Dar kartą dėkojame visiems Lietuvos agility sportininkams ir Royal Canin už paramą. Susumavę rezultatus, su pakilia nuotaika ir įkvėpimu tobulėti, žvelgiame į ateitį.

Bendri rezultatai, susumavus Agility ir Jumping trasų rezultatus:

Large kategorija (34 komandos) – LIETUVA, 20 vieta.

Asmeninės varžybos, Large kategorija (142 dalyviai): 41 – Dalius Strazdas su Uni (Uni of Magic Border’s ); 55 – Asta Vitartaitė su Hila (Maeglin Hila); 61 – Redas Masiulis su Turbo (HIQ AMAZE ); 68 – Algirdas Valčiukas su Gia (MAEGLIN GIAH).

Asmeninės varžybos, Small kategorija (84 dalyviai): 30 – Aušra Volosenkinienė su Feti (CONFETTI LIETAUS SIMFONIJA); 40 – Vilija Snorkienė su Jangu (MINI YANG FANTAZIJA).

Pasaulio 2012 m. agility čempionato rezultatai: http://www.agility2012.cz/en/news/

Informaciją parengė Dalia Udrienė