2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Agility suvienijo ir įkvėpė pergalėms

Gražų rudenišką rugsėjo šeštadienį Agility mėgėjai iš visos Lietuvos sugužėjo į Agility fiestą.

 

Abu2 aikštelėje Balkūnuose rugsėjo 22 d. įvyko visų Lietuvos klubų bendras renginys – Agility Fiesta.

Rudens lygiadienį,  nepamindami senų lietuviškų tradicijų, pasidžiaugėme puikiais Agility sezono rezultatais ir astronominio rudens pradžią paminėjome nuotaikingomis varžybomis bei Lietuvos Agility rinktinės palydėtuvėmis į jau netrukus Čekijoje vyksiantį FCI Pasaulio Agility čempionatą (http://www.agility2012.cz/en/news/).

Į jungtines linksmas varžybas sugužėjo netikėtai didelis būrys dalyvių.

Varžyboms, kurių metu surinktos lėšos buvo skirtos Lietuvos sportininkų rinkinei paremti, užsiregistravo 60 dalyvių iš visos Lietuvos, iš visų Lietuvos Agility klubų.

Pirmą kartą Lietuvos Agility istorijoje varžybas organizavo ir prie jų prisidėjo visi Lietuvos šunų sporto klubai, todėl kiek neįprastai, teisėjų varžybose buvo net 3: Aušra Cesiulytė (Panevėžio klubas „Džiugas“) parengė pradedančiųjų trasas, Jūratė Miliūnaitė (Panevėžio klubas „Džiugas“) – Open agility ir Open Jumping, Algirdas Valčiukas (Kauno klubas „Nasrai“) parengė nuotaikingą estafetės trasą ir teisėjavo linksmoje „Drago“ rungtyje.

Šventines varžybas pradėjo pradedantieji, Agility liaudyje dar vadinami „nuliukais“, įveikę po 2 Aušros Cesiulytės parengtas trasas.

Šioje grupėje jėgas išmėgino 14 dalyvių, o pirmą vieną iškovojo Paulina Petrauskaitė su Kulka (Bullet Žaibas,  „Džiugas“). Antroji vieta atiteko Karolinai Čižaitei su šalčiu Bruno (Bruno Blue Auksinė Žvaigždė, „Abu2“), trečioji – Mildai Žemaitaitytei su vengrų vižlu Dora (BARCELONA Trio Magija, „Abu2“).

Teisėjos Jūratės Miliūnaitės parengtas įdomias, tačiau nelengvas Open trasas Large kategorijoje iš 26 dalyvių geriausiai pavyko įveikti didelę patirtį turinčiam duetui  Ritai Dambrauskaitei ir Kolai (Olleria Sooty, „Iltys“).

Antrą vietą užėmė ne mažiau patyrę ir suklydę vos kartą Gintarė Vilbikienė su Donu (Don Desperado Dakota, „Iltys“).

Trečioji vieta atiteko įprastai daug ovacijų sulaukiančiam Vytauto Guobio ir Argo („Akela“) duetui.

Medium kategorijoje pirmą vieną užėmė Aušra Volosenkinienė su Dora („Džiugas“), antrą – Gabrielė Fokaitė su Berta („Nasrai“), trečią – Diana Butkutė su Aira („Iltys“). Iš viso šioje kategorijoje, kaip ir Small kategorijoje, dalyvavo 10 dalyvių.

Nesuklydusios nė karto pirmą vietą Small kategorijoje užėmė Aušra Volosenkinienė ir Feti (Confetti Lietaus simfonija, „Džiugas“). Antrą vietą užėmė Dovilė Blažinauskaitė ir Dina („Akela“), trečią – Kristina Jogminienė su Filka (Ofelija Lakštingala, „Akela“).

Vieną nuotaikingiausių Fiestos rungčių – estafetę laimėjo komanda: Dalius Strazdas ir Uni (Uni of Magic Border), Asta Vitartaitė ir Hilla (Maeglin Hill), Indė Pašakinskaitė ir Ūla („Nasrai).

Antroji vieta atiteko mažiau patyrusiai, bet puikiai pasirodžiusiai komandai: Martynas Kybartas ir Ursa (Braškė Laukinė Vilkauogė, „Abu2“), Miglė Gvozdzinskaitė ir Chille (Bija, „Abu2“), Gabrielė Fokaitė ir Berta („Nasrai“).

Trečioji vieta atiteko komandai: Aušra Volosenkinienė ir Dora, Monika Verkelytė ir Beta, Paulina Petrauskaitė ir Kulka (Bullet Žaibas, „Džiugas“).

Estafetei visi dalyviai pajėgumo ir burtų keliu buvo suskirstyti į komandas po 3 narius, kurių kiekviena turėjo kuo greičiau ir su kuo mažesniu baudos taškų skaičiumi įveikti ilgą ir įdomią, į tris dalis padalintą trasą.

Varžybas baigė azartiška „Dargo“ rungtis. Čia lygių nebuvo Gretai Diminskaitei ir belgų aviganių griunendaliui Qiri (Eloisa Qiri) (Klubas „Nasrai“).

Antroji vieta atiteko Redui Maisiuliui ir Turbo (HiQ Amaze) (Klubas „Iltys“).

Tačiau fiesta nebūtų tikra fiesta, jei neužsibaigtų vaišėmis.

Aptarę pasibaigusį lauko sezoną, palinkėjome sėkmės Lietuvos Agility sportą ir sportininkus FCI Pasaulio agility čempionate atstovausiantiems: Redui Masiuliui ir Turbo (HIQ AMAZE), Aušrai Volosenkinienei ir Feti (CONFETTI LIETAUS SIMFONIJA), Vilijai Snorkienei ir Jangui (MINI YANG FANTAZIJA), Astai Vitartaitei ir Hilai (Maeglin Hila), Algirdui Valčiukui ir Gia (MAEGLIN GIAH), Daliui Strazdui ir Uni (Uni of Magic Border’s) bei rinktinės trenerei Daliai Udrienei ir komandos vadovei Ernai Valčiukienei.

Sėkmės jiems visiems!

Tikimės, kad tokios nuotaikingos varžybos taps gražia Lietuvos Agility tradicija.

Dėkojame Lietuvos Agility rinktinės rėmėjui „Royal Canin“, pasirūpinusiam rinktinės apranga.

Agility kolegijos informacija ir nuotr.

Daugiau nuotraukų: https://picasaweb.google.com/102749340143303510244/Fiesta?authuser=0&authkey=Gv1sRgCO7lybv00IKCnAE&feat=directlink#