2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Tarp šunų gerovės ir žmogaus atsakomybės būtinas lygybės ženklas, sako konferencijos organizatoriai

Gyvūnų teisės turi būti neatsiejamos nuo žmogaus teisių, įsitikinę Lietuvos kinologų draugijos (LKD) atstovai, Šunų gerovės konferencijos organizatoriai.

 

Kaip pabrėžia renginio sumanytojai, konferencija skirta tam, kad tarp šunų gerovės ir žmonių atsakomybės galėtume dėti lygybės ženklą. Kol kas taip nėra, bet, šviesdami visuomenę ir telkdami gyvūnais besirūpinančių organizacijų bei institucijų pastangas, jie tikisi tai pasiekti.

Konferencijos data, spalio 5-oji, pasirinkta neatsitiktinai, nes pirmąjį spalio savaitgalį viso pasaulio gyvūnų mylėtojai mini Šv. Pranciškaus, arba Pasaulinę gyvūnų globos dieną. Ir Lietuvos kinologų draugija tradiciškai, jau penktąjį kartą, Vilniuje prie Baltojo tilto organizuos šventę visiems gyvūnų mylėtojams. Bet tai bus šeštadienį. O šventės išvakarėse, penktadienį, kinologai kviečia tuos, kam rūpi šunų gerovė ir kas tarnybos, verslo, savanorystės ar akademine veikla susiejo savo gyvenimą su šunimis.

Šunų gerovės konferenciją globoja Europos parlamento narys Petras Auštrevičius.

„Žmonės dažnai įsigyja augintinį nepasirengę, nesuvokdami būsimų įsipareigojimų. Neatsakingai pasirinkę, nesugeba prižiūrėti, o juo labiau auklėti ar veisti šunis. Šunį turėti smagu, bendravimo su šunimi nauda žmogui yra akivaizdi, neginčytina, bet ar visada pasveriami visi už ir prieš, – klausia LKD Mokymo centro vadovė Daiva Kvedarienė. – Būtent todėl Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro veikloje mes akcentuojame: kad galėtume tarp šuns gerovės ir žmogaus atsakomybės dėti lygybės ženklą, turime įgyti žinių apie šuns prigimtį bei poreikius, privalome laikytis penkių gyvūnų laisvių, vertinti šunį ne tik kaip protingą, bet ir kaip juslią būtybę“.

Būsimoje konferencijoje bus kalbama ne vien apie švietimą ir kaip atsakingai veisti, prižiūrėti šunis.

Pranešėjai su konferencijos dalyviais aptars Europos Sąjungos ir Lietuvos Respublikos įstatymus, reglamentuojančius šunų laikymą. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovai paaiškins naujausius prekybos gyvūnais augintiniais reikalavimus, nekomercinio gyvūnų augintinių judėjimo pakeitimus.

Taip pat bus kalbama apie būtinybę ženklinti gyvūnus augintinius, nes tik visuotinis švietimas ir gyvūnų ženklinimas gali sumažinti beglobių skaičių ir didinti žmonių atsakomybę.

Bus pristatytos Europos veterinarijos gydytojų asociacijos rekomendacijos sveikų šunų veisimui. Dalyviai išgirs apie gyvūnų gerovės mokslinius tyrimus bei kitus, su šunų gerove susijusius, svarbius dalykus.

Po konferencijos planuojama apskritojo stalo diskusija.

Šunų gerovės konferencija vyks spalio 5 dieną viešbutyje „Best Western Vilnius“, salėje „Granitas“, Konstitucijos pr. 14, Vilnius. Pradžia 9.00 val.

Registracija: https://goo.gl/forms/w4uDJesklOGWEU1O2

Pranešimų temos ir darbotvarkė.