2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

11 šalių atstovai – kinologijos konferencijoje

Lietuvos kinologų draugija kovo 6-7 d. organizuoja kinologinio švietimo konferenciją Vilniuje.

 

Kanados, Suomijos, Švedijos, Danijos, Airijos, Anglijos, Portugalijos, Italijos, Vokietijos, Belgijos ir Lietuvos kinologinio švietimo atstovai kovo 6-7 d. Vilniuje dalyvaus tarptautinėje konferencijoje „Šunis mylinti visuomenė: gerosios praktikos ir perspektyvos“.

Tokios tematikos konferenciją Lietuvos kinologų draugija organizuoja jau antrą kartą. Pirmoji konferencija įvyko 2015 12 21.

Nenuostabu, kad renginys jau tampa tradiciniu, juk Lietuvos kinologų draugija yra ne tik kinologinių renginių, bet ir kinologinio švietimo lyderė. Padedama visuomenės, kuria gyvūnus mylinčią šalį – vykdo įvairiausius švietimo projektus.

Pradėję nuo būsimų šunų teisėjų ir veisėjų mokymų, įsteigus LKD Mokymo centrą, švietimo projektus vykdo vaikų ugdymo įstaigose, pedagogų kvalifikacijos kėlimo kursuose, organizuoja pramogines-edukacines programas bendruomenių šventėse, festivaliuose, vasaros stovyklose. Puikaus įvertinimo sulaukė naujausias švietimo projektas „Atsakingo šeimininko akademija“ – nemokamų paskaitų ciklas visuomenei, kurį Mokymo centras organizuoja Vilniaus miesto savivaldybėje.

Konferencijos „Šunis mylinti visuomenė: gerosios praktikos ir perspektyvos“ organizatorių nuomone, šiuolaikinė kinologų organizacija neįsivaizduojama be visuomenės švietimo. Kinologijos profesionalams būtina keistis gerąja patirtimi, vienyti savo pastangas, formuojant šunims draugišką aplinką ir šunis mylinčią, atsakingą visuomenę.

Šių metų konferencijos pranešimų temos apims įvairiausias kinologinio švietimo sritis – visoms nuomonėms išklausyti neužteko vienos dienos, todėl konferencija vyks net 2 dienas.

„Visuomenės švietimas yra pati geriausia prevencija, – sako LKD Mokymo centro vadovė Daiva Kvedarienė. – Mes turime aiškiai suformuluoti ir pasiųsti teisingą žinią skirtingoms žmonių grupėms: vaikams, jaunimui, šunų veisėjams, treneriams, savininkams. Lietuvos vaikus mūsų žinutė pasiekia ugdymo įstaigose. Ir ta žinutė – ne šiaip pramoga ar smagūs šunų triukai, o tinkamai parengta, tikslinė edukacija. Su šunimis dalyvaujame įvairiuose renginiuose, visur kalbame apie atsakingą šuns pasirinkimą, gyvūnų gerovę. Ne įtikinėjame, kokie mieli yra šunys, o kalbame apie atsakomybę, apie šunį – protingą gyvūną, šunį – žmogaus gyvenimo palydovą, draugą“.

Konferencija vyks viešbutyje „Europa Royale Vilnius“ (Aušros vartų g. 6).

Į konferenciją registruojami (svietimas@kinologija.lt) šioje srityje aktyviai dirbantys žmonės, LKD klubų vadovai ir jų deleguoti atstovai. Konferencija vyks anglų kalba.