2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Kaip tapti dresuotoju?

Įsigijau šunį. Pradėjau jį mokyti pagrindinių komandų. Ir šuniui, ir man įdomu, todėl norėčiau dar labiau įsigilinti į šunų dresūrą, o gal net tapti dresuotoju. Ar būna kokių nors dresūros kursų, kur ruošiami dresuotojai?

Norint tapti dresuotoju patartina susirasti LKD dresuotojo mokyklą arba dresūros aikštelę (sąrašas nurodytas www.kinologija.lt.) ir ten mokytis dresuoti savo šunį bei lankyti minėto dresuotojo arba LKD Mokymo centro organizuojamus praktinius bei teorinius seminarus apie šunų socializaciją, mokymą, gyvūnų gerovę ir kt.

Šuns veislė šiuo atveju nesvarbu, tačiau baigus dresūros kursą dresuoti šunys laiko IPO B egzaminą. Arba turi surinkti teigiamą balų skaičių varžybose (ne mažiau kaip 70 balų).

Lankydamas treniruotes, o vėliau ir egzaminą, būsimasis dresuotojas įgyja praktinių ir teorinių žinių, patikrina save, ar išties sugeba perprasti šuns elgesio subtilybes.

Vėliau jis gali laikyti praktinį ir teorinį egzaminą, kuriame yra klausimų apie šuns anatomiją, elgseną, IPO taisykles.

Norintis tapti dresuotoju turėtų būti aktyvus įvairių kinologijos renginių dalyvis, lankytis dresūros varžybose, kituose kinologų renginiuose.

Pagrindinis reikalavimas norinčiajam tapti dresuotoju – įrodyti, kad jis (ji) gali ir sugeba išdresuoti savo šunį.

Žydrės Viskantaitės nuotr.