2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Įvyko veterinarijos gydytojų kongresas

Kovo 16 d. Trakuose įvyko pirmasis Lietuvoje Tarptautinis veterinarijos kongresas „VET Congress 2015 Lithuania“.

 

Veterinarijos gydytojai ne kartą yra išreiškę susirūpinimą, kad mūsų šalyje trūksta renginių, kuriuose galėtų pasisemti gerosios praktikos iš užsienyje dirbančių kolegų bei išgirsti šių dienų veterinarinės medicinos tendencijas. Todėl į Tarptautinį veterinarijos kongresą atvyko beveik 400 veterinarijos gydytojų.

Renginyje „VET Congress 2015 Lithuania“ vyko pristatymai, atviros diskusijos aktualiausiais praktiniais klausimais.

Renginyje dalyvavo veterinarijos gydytojai iš visos Lietuvos ir aplinkinių šalių.

Pranešimus aktualiomis temomis skaitė tarptautiniu mastu pripažintų veterinarinės farmacijos kompanijų atstovai, o nepriklausomi lektoriai pasidalijo savo žiniomis bei praktika.

Veterinarijos gydytojai vis dažniau skiria antibiotikų gyvūnams

Kongrese pranešimai buvo skaitomi keturiose sekcijose: kiaulininkystės, paukštininkystės, galvijininkystės bei smulkiųjų gyvūnų.

Vienos svarbiausių temų, kurios sulaukė daugiausiai susidomėjimo, buvo veterinarijos gydytojos iš Prancūzijos Anne Bollart apie erkių platinamas ligas (EPL), jų prevenciją ir kontrolę.

Ši tema ypač aktuali kates ir šunis gydantiems veterinarijos gydytojams, nes sergamumas erkių platinamomis ligomis Lietuvoje kasmet auga.

Šių ligų paplitimui turi įtakos klimato pokyčiai, erkių paplitimas, jų gausa, socialiniai bei ekonominiai faktoriai, žmonių elgsena.

Kitą susidomėjimą sukėlusią temą pristatė Dr. Kamil Tomsa iš Šveicarijos. Jis apžvelgė smulkiųjų gyvūnų šlapimo takų infekcijas, dėmesį skirdamas diagnostikai ir gydymo metodams.

Pasak Dr. Kamil Tomsa, veterinarijos gydytojai vis daugiau skiria antibiotikų gyvūnams, o tai lemia bakterijų atsparumą, naujos jų atmainos tampa atsparios antibiotikams.

Inga Lebrikaitė
Nerijus Brokas