2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Tai fokstrotas

Veislynas (FCI Nr./N-38/08) ir veislyno priedėlis (LKD) TAI FOKSTROTAS  įregistruotas 2007 metų lapkričio mėnesį. VMVT reg. nr. LT-77-13-002.
Jau pats pavadinimas sako, kokių veislių šunimis užsiimame – foksterjerais (trumpaplaukiai) ir rotveileriais…


Nors visą savo sąmoningą gyvenimą auginau šunis ir esu baigusi Lietuvos veterinarijos akademiją, aktyvia kinologine veikla užsiėmiau tik susiklosčius palankioms aplinkybėms – paaugus vaikams ir atsiradus daugiau laisvo laiko bei pajamų.

Veislyno pradininkė buvo rotveilerių veislės kalė CHIMERA MANO PUMA. Su ja pradėjome dalyvauti parodose, mums visai neblogai sekėsi.

Sako, už šunį gali būti geriau tik… keli šunys, todėl be minėtos rotveilerės šiuo metu turime dar dvi jaunas rotveilerių veislės kalytes pagal bendrasavininkystės sutartį  (DAFNĖ TAI FOKSTROTAS ir DALILA TAI FOKSTROTAS), tris trumpaplaukius foksterjerus (kalytes BEATRICHE Z RADZIVILAMONTAU ir ELSA TAI FOKSTROTAS, patiną MORAL GANIS) bei „svečio teisėmis“ gyvenančią darbinių kraujų vokiečių aviganių kalę HANA POLICIA, atvežtą iš Slovakijos, su kuria tarnaujame valstybei – saugome valstybės sieną.

Mūsų veislynas dar jaunas, todėl iki šiol turėjome tik penkias vadas: po dvi rotveileriukų,  foksterjeriukų ir vieną darbinių vokiečių aviganių.
Šunys yra mano darbas ir hobis, bet jokiu būdu ne pagrindinis pragyvenimo šaltinis, todėl dėl veisimo laikausi principo: svarbiausia ne kiekybė, o kokybė. Todėl gilinuosi į genetikos mokslą, stengiuosi surinkti kuo daugiau informacijos apie geriausius mano veisiamų veislių šunis, gerai apgalvoti visus porų parinkimo variantus.

Gerbiu žmones, sukūrusius mano auginamas veisles, jų kilnius tikslus bei pastangas. Ir nors mano indėlis į veislę nedidelis, stengiuosi išlaikyti tai, kas jose geriausia – puikią psichiką, eksterjerą, darbines savybes, gerą sveikatą.

Visi šuniukai, gimę mūsų veislyne, turi LKD dokumentus, yra identifikuoti tatuiruotėmis, dehelmintizuoti ir paskiepyti pagal amžių. Parduodami ne anksčiau kaip 6 savaičių amžiaus.

Rotveileriukams ir foksterjeriukams uodegų netrumpiname!

Be to, mielai bendrauju su mūsų šuniukų pirkėjais, su visais besidominčiais šunimis. Stengiuosi atsakyti į iškilusius klausimus, padėti, kuo įstengiu.
Tikiuosi, kad esami ir būsimi mano šuniukų šeimininkai bus patenkinti savo pasirinkimu ir džiaugsis, turėdami tikrą išsvajotosios šunų veislės atstovą: sveiką, gražų šeimos draugą, kompanioną, medžioklės ar sporto partnerį.

Veislynas yra Vilniuje.