2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Elektrėniškiai mokėsi bendrauti su šunimis

Mokymo centro lektorės bei savanoriai surengė užsiėmimus Elektrėnų mokiniams ir mokytojams.

 

Sausio 29-ąją Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro darbuotojos Daiva Kvedarienė ir Jonaistė Jusionytė bei savanorė Guoda Kavaliauskaitė lankėsi Elektrėnų Ąžuolyno pagrindinėje mokykloje.

Kartu su jomis atvyko specialius testus praėję šunys – auksaspalviai retriveriai Etta ir Grotas.

Užsiėmimų su penktų klasių mokiniais tema buvo „Saugus visus metus“, daugiausia kalbėta apie taisyklingą ir saugų elgesį su gyvūnais.

Suskirstyti į tris grupes, užsiėmimuose dalyvavo 97 penktų klasių mokiniai. Vaikams buvo rodomos pateiktys bei 7 filmukai apie šeimininkų atsakomybę, gyvūnų gerovę, šunų vietą žmonių gyvenime.

Buvo priminta, kokių higienos taisyklių reikia laikytis pabendravus su naminiais gyvūnais augintiniais, kaip elgtis atsitikus nelaimei.

Pasibaigus renginiui, kaip visada, mokytojai užpildė užsiėmimų vertinimo anketas. Jos reikalingos tam, kad Mokymo centro darbuotojai galėtų tobulėti, labiau atsižvelgti į klausytojų poreikius.

Pasak užsiėmimų vedėjų, malonu, jog Elektrėnų mokyklos mokytojų požiūris į šunis yra palankus, šioje ugdymo įstaigoje vyrauja šilta atmosfera.

Kvietimo atvykti į Elektrėnus Mokymo centro darbuotojos sulaukė iš pedagogės, kuri dalyvavo švietimo darbuotojų Žmogaus saugos bendrosios programos kursuose Nemenčinėje.

Šiuose respublikiniuose pedagogų mokymuose (Ugniagesių gelbėtojų m-klos Civilinės saugos mokymo centre Nemenčinėje, Vilniaus r.) Mokymo centro lektoriai paskaitas skaito gana dažnai.

http://www.azuolyno-m.lt/