2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Griežtinti bausmes ir didinti atsakomybę

Kaimo reikalų komitetas birželio 26 d. sukvietė komiteto narius ir gyvūnų gerove besirūpinančius asmenis į bendrą posėdį.

 

Besibaigiant pavasario sesijai, Lietuvos Respublikos Seimo Kaimo reikalų komitetas aptarė LR Gyvūnų globos įstatymo 4 straipsnio kai kuriuos aspektus, susijusius su žiauriu elgesiu su gyvūnais bei jų kankinimu ir žmonių atsakomybe.

Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Saulius Bucevičius posėdžio pradžioje pabrėžė, jog buvo atsižvelgta į Lietuvos kinologų draugijos,

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, įvairių gyvūnų globos organizacijų pateiktą informaciją, kurioje teigiama, kad už žiaurų elgesį su gyvūnais numatytos per švelnios bausmės.

Nusižengimai gyvūnų gerovei yra kvalifikuojami kaip lengvi, vangiai vyksta arba išvis nepradedamas ikiteisminis tyrimas.

Su gyvūnais žiauriai pasielgę arba juos nukankinę asmenys, deja, dažniausia yra nebaudžiami, o tai blogina situaciją – smurto prieš gyvūnus nemažėja.

Komiteto narių nuomone, teisinę atsakomybę už žiaurų elgesį su gyvūnais būtina tobulinti.

Todėl siūloma išspręsti įstatymų normų konkurenciją diferencijuojant veikas, užtraukiančias administracinę ir baudžiamąją atsakomybę. Siūloma diferencijuoti administracinę atsakomybę už skirtingo sunkumo administracinius teisės pažeidimus.

Seimo Kaimo reikalų komitetas nusprendė siūlyti Vyriausybei, kad speciali darbo grupė  išanalizuotų Gyvūnų globos įstatymo tam tikrus punktus, kad suinteresuotos žinybos kartu su teisininkais parengtų LR Baudžiamojo kodekso ir Administracinių teisės pažeidimų kodekso pakeitimo įstatymų projektus.

A.Staskevičienės nuotr.