2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Nuga

„Auksaspalviai retriveriai ir Berno zenenhundai yra ne šiaip mūsų augintiniai. Tai mūsų draugai, kompanionai, mūsų šeimos nariai“, – sako veislyno „Nuga“ šeimininkai.

 

Veislyno „Nuga” istorija prasidėjo prieš dešimtmetį, kai mums padovanojo mažą neveislinę kalytę. Tai buvo po daugelio metų išsipildžiusi svajonė, kuri suteikė daug džiaugsmo ir nuostabių akimirkų.

Svarstydami, kaip ją pavadinti, surašėme keletą patinkančių vardų ant popieriaus lapelių ir davėme jai pačiai išsirinkti. Ji įsikando ir nusinešė lapelį su vardu Jara.

Po metų, 2005-aisiais, įsigijome sodybą Kauno rajone. Panorome turėti daugiau augintinių, ir mūsų namuose atsirado auksaspalvė retriveriukė Kasiopėja Selenė.

Pradėjome domėtis šunų parodomis, pabandėme dalyvauti su savo augintine – ji gavo puikių įvertinimų.

2007 metais sulaukėme pirmosios Kasiopėjos šuniukų vados, tada ir įregistravome veislyną „Nuga“.

Mums šuo yra ne tik draugas, bet ir šeimos narys, kuris jaučia savo šeimininko nuotaikas ir visaip stengiasi jį pradžiuginti, nuraminti.

Pastebėjome, kad mūsų šunys bendrauja telepatiškai – net nemokėdami kalbos sugeba puikiai perteikti informaciją apie savo norus ir nuotaiką.

Auksaspalviai retriveriai yra puikaus temperamento ir išvaizdos šunys. Dėl savo intelekto tai viena populiariausių šunų veislių. Tai idealus neregių vedlys, paieškos ir gelbėjimo šuo.

Gyvenant sodyboje atsirado poreikis turėti ne tik kompanioną, bet ir sargą. Ilgokai rinkomės tinkamą šunų veislę, o apsistojome ties Berno zenenhundu. Prieš 2007-ųjų Kalėdas mūsų namuose jau lojo 2 mėnesių zenenhundų kalytė Tera Santaikos Fortūna.

Paskui įsigijome dar vieną Berno zenenhundų veislės kalytę Barcarolė Gruzdžių dvaras.

Taip pat pasilikome sau kalytę Maratėja Nuga iš mūsų Kasiopėjos 4-osios vados. Abi mažylės galės kartu žaisti ir dalyvauti šunų parodose.

Mūsų šunims sudarytos puikios sąlygos augti ir vystytis gamtoje, maitintis natūraliu ekologišku maistu.

Jie turi galimybę bėgioti didelėje teritorijoje, maudytis tvenkinyje ir daug bendrauti su šeimininkais. Džiaugiamės turėdami tokius nuostabius draugus, ištikimus šeimos narius.

Veislyno registracija: FCI nr. 149/07.