2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Birželio 21-ąją vėl sulaikyti sienos pažeidėjai

Į Lietuvą besibraunančius nelegalus birželio 21 d. vieną po kito sugaudė sieną su Baltarusija saugančių VSAT Vilniaus bei Varėnos rinktinių pareigūnai. Tai jiems padaryti padėjo Varėnos rajono gyventoja ir tarnybinis vokiečių aviganis Rolfas.

Iš viso tą dieną pasieniečiai sulaikė net 13 nelegalų iš Gruzijos ir 5 afganus.

Ketvirtadienio naktį į VSAT Varėnos rinktinės Kabelių užkardą paskambino Varėnos rajono Senovės kaime gyvenanti moteris. Senovė yra prie pačios sienos linijos su Baltarusija. Moteris pasieniečiams papasakojo, kad savo namo kieme girdi įtartiną bruzdesį ir nepažįstama kalba kalbančius asmenis.

Į šią sodybą nedelsiant buvo nusiųstas užkardos ekipažas, kuris nurodytoje vietoje aptiko ir sulaikė penkis žmones. Du vyrai, moteris ir du nepilnamečiai neturėjo asmens dokumentų ir rusiškai sugebėjo paaiškinti esantys Afganistano gyventojai. Nelegalai turėjo nedideles kelionines kuprines su asmens daiktais. Nieko įtartino pas sulaikytuosius neradę pasieniečiai juos pristatė į Kabelių užkardą.

Iškart po šio sulaikymo VSAT pareigūnai bei kinologai su tarnybiniais šunimis apžiūrėjo Kabelių užkardos ruožą. Ant kontrolinės pėdsakų juostos jie aptiko, įtariama, sulaikytųjų pėdsakus, vedančius iš Baltarusijos į Lietuvą.

Nuo sienos pažeidimo vietos iki Senovės kaimo – vos keli šimtai metrų.Visi penki sulaikytieji pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje. Pasieniečiai užpildė tokiu atveju privalomus dokumentus ir perkėlė sulaikytuosius į Kabelių užkardoje esančias patalpas, skirtas prieglobsčio besiprašantiems asmenims.

Tą pačią dieną neteisėtai sieną perėjusių užsieniečių, šįkart – iš Gruzijos, sulaikė ir sienos ruožą su Baltarusija saugantys Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai.Jie patikrinti sustabdė iš pasienyje su Baltarusija esančio Vilniaus rajono Laibiškių kaimo į sostinę važiavusį autobusą. Jame pasieniečių dėmesį iškart patraukė įtartinai atrodę šeši vyrai.

Paaiškėjo, kad tai – ką tik nelegaliai valstybės sieną perėję gruzinai. Šių užsieniečių, kurių amžius yra nuo 26 iki 39 metų, turėtuose Gruzijos pasuose nebuvo jokių vizų ar žymų, liudijančių apie teisėtą atvykimą į Šengeno erdvę. Tarp gruzinų krepšiuose sukrautų asmeninių daiktų aptiktas ir baltarusiškas turistinis žemėlapis, kuriuo, gali būti, jie naudojosi patekdami į Lietuvą.

Vietovę, kur buvo sulaikyti gruzinai, pasieniečiai apžiūrėjo su tarnybiniu vokiečių aviganiu Rolfu.

Netrukus paaiškėjo, kad nelegalai į Lietuvą pateko neteisėtai perėję valstybės sieną ties Vilniaus rajono Dainavos kaimu.

Tęsiant teritorijos apiešką ties Medininkų kaimu pasieniečiai pastebėjo ir sulaikė dar tris įtartinus asmenis be dokumentų. Tam VSAT pareigūnai panaudojo ir minėtą vokiečių aviganį Rolfą.Tarnybinis keturkojis maždaug už 200 metrų nuo trijulės sulaikymo vietos aptiko gulintį dar vieną vyrą, kuris slėptis krūmuose.

Šalia jo rastos trys kuprinės su asmeniniais daiktais, kurie priklauso ties Medininkų kaimu sulaikytiems nelegalams. Rasti ir visų sulaikytųjų pasai.

Paaiškėjo, kad vyrai yra atėjūnai iš Gruzijos, jų amžius – nuo 22 iki 31 metų.Visus ties Dainavos ir Medininkų kaimais sulaikytus gruzinus pasieniečiai uždarė į areštinę. Dėl abiejų neteisėtų sienos perėjimo atvejų VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminius tyrimus.

Dar tris Gruzijos piliečius sulaikė po tarnybos į namus vykęs Vilniaus rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pasienietis. VSAT pareigūnas ties Vilniaus rajono Rudaminos kaimu esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje pastebėjo tris įtartinus asmenis. Ilgai nelaukęs pasienietis juos sulaikė ir iškvietė kolegas, kurie nelegalus pristatė į Vilniaus rinktinę.

Nustatyta, kad sulaikytieji taip pat yra Gruzijos piliečiai.

Iš viso šiemet VSAT pareigūnai sulaikė 171 Gruzijos pilietį, kuris nelegaliai mėgino patekti į Lietuvą. Afganistano piliečių sulaikyta 33.

www.pasienis.lt informacija ir nuotr.