2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Draugiškų šunų stovykla, arba BAT

Birželio 12-14 d. Kaune vyko seminaras-stovykla šunų veisėjams ir mylėtojams.

BAT, arba „Draugiškų šunų stovykloje“, buvo kalbama apie draugiško, socialaus šuns – kompaniono auklėjimą, šuns elgsenos sutrikimų prevenciją ir sprendimo būdus.

Šiame trijų dienų seminare-stovykloje, kurį organizavo dresūros mokykla „Reksas“,  dalyvavo ir LKD Mokymo centro koordinatorė Jonaistė Jusionytė.

Seminarą vedė kinologė Grisha Stewart. Tai patyrusi gyvūnų elgsenos specialistė iš Sietlo valstijos (JAV).  Jos sukurta unikali gyvūnų elgesio keitimo technika  (BAT), arba metodika, šiuo metu yra viena populiariausių pasaulyje.

Gyvūnų elgesio keitimo metodiką kinologė G.Stewart išbandė su šunimis, katėmis, žirgais. Apie teigiamus rezultatus liudija ir jos vedamų seminarų apimtys – 2012 metais, be Lietuvos, seminarus – stovyklas ji ves Ispanijoje, Norvegijoje, Olandijoje, Anglijoje, Švedijoje ir, be abejo, JAV.

Praktinis seminaras, vykęs Kaune, buvo skirtas veisėjams, veterinarams, kinologams ir visiems gyvūnų mylėtojams.

Jo metu daug dėmesio buvo skirta praktiniams šunų auklėjimo aspektams. Be naudingų teorinių patarimų, dalyviai atliko daugybę pratimų, skirtų šuns socializacijai, savikontrolės ugdymui ir elgesio keitimui.

Trys užsiėmimai – trys skirtingos temos: šuns savikontrolės ir ryšio su šeimininku ugdymas; socializacija ir elgesio problemų sprendimas; BAT – elgesio sutrikimų korekcijos metodas.

Pirmą ir antrą seminaro dieną dalyvavo tik socialūs, neagresyvūs, valdomi šunys. Trečią seminaro dieną buvo pakviesti dalyvauti savininkai su šunimis, kuriems būdinga vidutinio stiprumo agresija, bijantys kitų šunų.

Apie G. Stewart: www.functionalrewards.com

J.Jusionytės nuotr.