2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Nauja TOP šunų rinkimo tvarka

Įsigaliojo nauja tvarka, pagal kurią bus renkami 2012 m. Lietuvos TOP šunys.

Bendrieji nurodymai

• Renkami geriausi 3 kategorijų šunys: Lietuvos Top šuo, Top jaunas šuo, Top veteranas.

• Rinkimuose sumuojami balai šunų, kurie gyvena Lietuvoje.

• Sumuojami tik einamaisiais metais Lietuvoje vykusių parodų (tik nacionalinių ir tarptautinių) laimėti titulai.

• Šuns savininkas turi pateikti atskiras paraiškas kiekvienai kategorijai, į kurią gali pretenduoti jo šuo (TOP šuo, TOP jaunas šuo, TOP veteranas). Jaunimo arba veteranų atstovas, gavęs TOP Lietuvos šuns titulą savo amžiaus kategorijoje ir surinkęs bendrą didžiausią balų kiekį, gali tapti dviejų titulų laimėtoju: Lietuvos TOP šuo ir TOP jaunas šuo (arba) TOP veteranas.

• Šuns savininkas iki 2013 m. kovo 1 d. pats turi pateikti Lietuvos kinologų draugijai šuns laimėtų titulų kopijas ir laisvos formos prašymą dalyvauti rinkimuose.

Balų skaičiavimas

1.  Sumuojant balus, skaičiuojama po 1 balą už kiekvieną konkurentą, įtrauktą į šunų parodos katalogą, prieš kurį šuo laimėjo, pradedant veislės ringu, po to – grupės ringu, o paskui – už vietą Best of  Best ringe.

Pavyzdžiui, BIS laimėtojas parodoje, kurioje iš viso dalyvavo 1500 šunų, gauna 1499 balus.

2.  Kiekvienas tais metais gautas nacionalinio čempiono titulas, taip pat pasaulio ir Europos nugalėtojų titulai bei darbinis diplomas, reikalingas būtent tai veislei, vertinamas 300 balų, Baltijos nugalėtojo titulas – 300 balų, tarptautinio čempiono titulas – 1000 balų.

TOP ŠUNS rinkimų nuostatai, papildyti LKD Konferencijoje, įvykusioje 2012 04 14:

1. Sumuojant balus, įskaitomi ir užsienio parodose gauti titulai. Šių titulų kopijas pats šuns savininkas turi pateikti į LKD einamųjų metų pabaigoje (sekite papildomą informaciją tinklapyje).

2. Šuo turi būti dalyvavęs ne mažiau kaip 5-iose šunų parodose Lietuvoje.

Pastaba: jeigu savininkas nepageidauja, kad jo šuo būtų reitinguojamas, turi pranešti apie tai e.paštu: lvaloueva@gmail.com.

PARODŲ ORGANIZATORIŲ – KLUBŲ VADOVŲ DĖMESIUI: parodų rezultatus iš karto po parodos prašome siųsti e.paštu: lvaloueva@gmail.com

Projektą parengė LKD Tarybos narė Svetlana Valujeva. Patvirtino LKD Taryba 2011 10 25.

S.Valujevos nuotr.