2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Lietuvoje vyks Tarptautinės kinologų federacijos komisijos posėdis

Liepos 31 dieną Vilniuje suplanuotas naujai sukurtos FCI švietimo ir komunikacijos komisijos posėdis.

 

Idėja sukurti tokią komisiją buvo pristatyta balandžio mėn. Šanchajuje (Kinija) surengtoje Tarptautinės kinologų federacijos (FCI) Generalinėje asamblėjoje.

Priminsime, kad į Tarptautinės kinologų federacijos sudėtį įeina 76 šalys narės, tarp jų yra ir Lietuvos kinologų draugija (LKD).

Remdamasi Lietuvos kinologų draugijos patirtimi, Šanchajuje vykusioje FCI Generalinėje asamblėjoje LKD prezidentė Ramunė Kazlauskaitė pateikė siūlymą įsteigti atskirą komisiją, kuri rūpintųsi kinologinio švietimo bei komunikacijos klausimais.

Asamblėja šiai iniciatyvai pritarė ir dabar FCI šalių narių delegatai liepos pabaigoje rinksis į pirmąjį posėdį, kuris suplanuotas Vilniuje.

Nemaža dalis būsimojo posėdžio delegatų išvakarėse dalyvaus bei skaitys pranešimus tarptautinėje kinologų konferencijoje „Veisliniai šunys: reputacija, gerovė ir iššūkiai“.

Šią konferenciją, kurioje pranešimus skaitys 13 pranešėjų iš JAV, Kanados, Australijos, Vokietijos, Airijos ir kitų pasaulio šalių, organizuoja Lietuvos kinologų draugija.

Ir naujosios komisijos pirmajame posėdyje, ir tarptautinėje konferencijoje Vilniuje dalyvaus bei pranešimą skaitys FCI prezidentas dr. Tamas Jakkel.

Tai ne pirmoji Lietuvos kinologų draugijos rengiama tarptautinė konferencija.

Lietuvos kinologų draugija, didžiausia mūsų šalies šunų mylėtojų ir šunų veisėjų organizacija, atstovaujama 48 specializuotų ir regioninių šunų mylėtojų klubų, tarptautiniu lygiu yra vertinama ne tik dėl gerai organizuojamų šunų parodų, bet ir dėl tarptautiškumo skatinimo, gyvūnų gerovės iniciatyvų bei kinologinio visuomenės švietimo.