2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Tampame tuo, kuo tikime

Valų korgės Koros (Je-Suis-Kylie Minogue Des Contamines) istorija prasidėjo prieš 5 metus maždaug 30 kilometrų nuo „2018 m. Europos valų korgių“ parodos vietos, kur tuo metu vyko 75-oji, jubiliejinė, Valų korgių pembrukų lygos (UK) paroda.

 

Tuomet parodoje mes buvome tik žiūrovai. Renginio metu akį patraukė jauna kalytė Gwyneth Paltrow Des Contamines – pajutau ir supratau, kad noriu Gwy „kopijos“. Ir tai tapo mano svajone…

Valų korgių pembrukų Lygos, Cruft’s ir Jungtinių Amerikos Valstijų valų korgių pembrukų klubo specializuotas parodas aplankyti visada verta!

Ten susitinki su bendraminčiais, atrandi naujų draugų, pamatai užgimstančias naujas ir tikrąsias žvaigždes, kurios išskirtinai ryškios šunų veteranų ringuose.

Jei dar abejojate, ar verta su savo augintiniu būti tokių parodų ringe, taip pat drąsiai atsakau: taip!

Ir vis dėlto, kokia iš viso to nauda, paklausite.

Pirmiausia, labai vertinu parodos teisėjus, kurie daug metų sėkmingai veisė šios veislės šunis, kurie taip pat dalyvavo ir dar dalyvauja parodose.

Gauti tokių specialistų įvertinimą – didelė vertė ir garbė.

Antra, būdamas ringe, gali palyginti savo šunį su kitais dalyviais, tai padeda tobulėti, siekti žinių, gerinti savo šuns pristatymą ir elgseną ringe.

Ir, galiausiai, bet ne mažiau svarbu yra tai, ko mes sulaukėme 2018 metų Europos korgių 10-ojoje parodoje – daugybės komplimentų, sveikinimų, gražių žodžių iš veisėjų ir žiūrovų pusės. Paroda vyko 2018 m. liepos pabaigoje Crick mieste, Northamptonshire, Didžiojoje Britanijoje.

Be to, prieš šią „europinę“ korgių parodą su savo augintine dar dalyvavome Valų korgių pembrukų lygos (UK) 80-ojoje parodoje.

Abiejose parodose Kora laimėjo rezervinį kandidato į čempionus (RCC) titulą.

Kelionė į parodą truko dvi dienas – 2500 kilometrų į vieną pusę, tvyrant vasaros karščiui. Lengva nebuvo, tačiau viską atpirko parodų atmosfera.

Ji buvo tokia draugiška, nuoširdi, organizatorių dovanėlės ir dėmesys kiekvienam dalyviui leido pasijusti laukiamiems. Atvykome ir iškart tapome korgių mylėtojų šventės dalimi!

Dėkoju parodų teisėjoms – Amandai Rees (Valų korgių lygos paroda) ir Vicki Sandage (Europos korgių paroda) už įvertinimą ir nuomonę, taip pat dėkoju Koros veisėjams už pasitikėjimą.

Parengė Ramutė Masiokaitė

Jojanna Flinck, Ramutės Masiokaitės („Rudens legendos“) nuotr.