2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Ilgai laukta šventė su čempionais

Gegužė kinologams reiškia Molėtų, rugpjūtis – Druskininkų tarptautines parodas, o sausio pradžia – Lietuvos šunų čempionų čempionatą…

 

Gerai organizuotas, šventiškas renginys

Jau aštuntus metus Lietuvos kinologų draugija rengia visiškai kitokį, nei šunų parodos, renginį – šunų čempionų čempionatą.

Nesame išskirtiniai. Daugelis šalių organizuoja tokius renginius. Unikalu nebent tai, kad kartu su Latvijos ir Estijos kinologais dar organizuojame Baltijos čempionų čempionatą. Taigi, keturi pastarojo čempionato nugalėtojai kartu su šešiais Lietuvos TOP šunimis sausio 19-ąją vyks į Taliną dalyvauti Baltijos šunų čempionų čempionate.

„Čekijoje taip pat vyksta čempionatai, – sakė šio čempionato teisėjas čekas Otakar Vondrous. – Tačiau jūsų renginys labai gerai organizuotas, šventiškas. Šunys jau praėję atranką. Pas mus varžosi apie pora šimtų šunų, čempionatas užsitęsia ir to šventiškumo būna mažiau“.

Kartu su O.Vondrous‘u čempionate, kuris vyko pramogų komplekse „Vilnius Grand Resort“, teisėjavo patyrę ekspertai Lisbeth Mach iš Šveicarijos bei Hans van den Berg iš Olandijos.

Kai gali drąsiai sakyti: mano čempionas!

Daugiau kaip 200 čempionato svečių vos tilpo „Grand opera“ salėje. Daug vietos užėmė ir raudonu kilimu išklotas šunų pasirodymo ringas.

Po išankstinės atrankos gruodžio 21 dieną iš 98 pretendentų liko tik 32 dalyviai, jie varžėsi poromis, prieš tai burtų keliu buvo ištraukti jų numerėliai.

Šių metų Lietuvos šunų čempionų čempiono titulą laimėjo Berno zenenhundas Benny Hill z Gorzyckiej Zagrody, trumpiau, Benis, kauniečių Evelinos Radzevičienės ir Rasos Leonavičienės augintinis.

„Ši pergalė mums pati didžiausia, juk Benį puikiai įvertino trys skirtingi ekspertai, jų nuomonė mums nepaprastai svarbi, – džiaugėsi Evelina. – Nors Benis jau yra Lietuvos, Latvijos, Estijos, Baltijos jaunimo čempionas, Lietuvos, Latvijos, Estijos, Baltijos, Čekijos, Baltarusijos čempionas ir kandidatas į tarptautinius šunų grožio čempionus, būti pirmiems tarp visų čempionų didelė laimė. Čempionato laukėme visus metus, jau ne pirmą kartą jame dalyvaujame.“

Duetas – vedlys ir šuo – labai svarbu, ir tai labai atsiskleidžia eskpertizės ringe. Harmoningi, lengvi Berno zenenhundo judesiai, ringo „pojūtis“ ir partnerystė – turbūt tai ir padėjo jam laimėti.

Vicečempiono titulas pelnytai atiteko daugybės šalių čempionui, parodų favoritui garbanotajam bišonui Tauro Misoko. Šuns savininkė – Janita Januškauskaitė – Plungė.

Į gražiausiųjų ketvertuką pateko niūfaundlendas Dreaming With The Divergent Juoda Svaja (sav. M.Racinienė, E.Borisova) bei samojedas Klajoklių šuo You Rock My World (sav. D.Mickienė).

Petras Auštrevičius: kiekvienas – čempionas!

Šventiniame renginyje svečių teisėmis dalyvavo Europos bei pasaulio šunų parodų nugalėtojai, 2018 m. Lietuvos TOP šunų savininkai.

Iškilmingoje aplinkoje įteiktos padėkos kinologijos savanoriams, „Atsakingo šeimininko akademijos“ aktyvui – Šiaulių, Kauno, Panevėžio, Marijampolės, Alytaus dresūros mokyklų atstovams. Jų dėka kartu su LKD Mokymo centru Lietuvoje plinta kinologijos „virusas“ – vyksta ir šiemet vyks nemokamos paskaitos šunų šeimininkams. Paskaitas remia didžiausias gyvūnų prekių parduotuvių tinklas „Kika“, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, miestų savivaldybės.

Už savanorystę ir edukaciją mokyklose taip pat padėkota vilnietėms Rasai Kardaitei – Vėlyvienei bei Veslavai Citovič – Rul ir jų šunims Monai ir Gongui.

„Kiekvienas šuo čempionas jau yra čempionas! Ir tuo turime džiaugtis, bet labai svarbu ir kitkas: ką jūs, šunų mylėtojai, ir mes, politikai, veikiame tarp švenčių ir čempionatų. Ką mes darome ir ką dar galime padaryti dėl mūsų mylimų gyvūnų gerovės“, – sveikinimo kalboje pabrėžė Europos Parlamento Gyvūnų gerovės grupės viceprezidentas Petras Auštrevičius.

SM Photogalery, Stasio Barausko, Lino Vaicekausko nuotr.

Lietuvos kinologų draugija

2019 01 12