2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Parodų maratonas: Litexpo taurė. Vilniaus žiema. Kalėdų taurė.

„Tai nuostabiausia besibaigiančių metų dovana, – po 3 dienų maratono džiaugsmo ašarų neslėpė bobteilų veisėja maskvietė Karina Grigoryan. – Trys sukrečiančios dienos Vilniuje: dvi pergalės Best in Show konkursuose pirmą ir trečią parodos dieną, o finale – Supreme taurė! Pasakyti, kad aš laiminga – nieko nepasakyti. Jaučiuosi patekusi į nesibaigiančią naujametę pasaką…“.

 

Pačią didžiausią visų 3 tarptautinių šunų parodų, kurios vyko gruodžio 21-23 d. Litexpo, Supreme BIS taurę Karina Grigoryan išsiveže į Maskvą, į savo veislyną Griland. Daugiau kaip du dešimtmečius ji veisia bobteilus kartu su  savo mama Elena.

Beje, bobteilui GRILAND THROUGHOVT THE WORLD, arba Mischai, Mischaniai, tik vasario mėnesį sukaks dveji metai. Viskas dar priešakyje, bet furoras, kurį jis sukėlė Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo yra tikras ir jokiomis pasakomis čia nekvepia. Karina sako, kad tai ne vieno Mischos, bet visų bobteilų veislės mylėtojų šventė.

Į klausimą, kodėl pasirinko bobteilus, atsako trumpai: „Bet juk tai aviganis! Aš visada žavėjausi aviganiais, o bobteilai yra ne tik labai protingi, puikūs šeimos šunys, bet ir labai gražūs“.

Pasididžiavimas bobteilų veisle, nugalėtojos džiaugsmas – daug emocijų išgyveno veisėja, bet ji nepamiršo svarbaus dalyko – atkreipė dėmesį į vieningą skirtingų teisėjų nuomonę, dėkojo ne tik savo palaikymo komandai, bet ir teisėjams.

Pirmosios FCI grupės konkursuose nugalėtojo titulą jos bobteilui skyrė Sylvie Desserne iš Prancūzijos ir Marina Patrina iš Rusijos.

Tarptautiniai šunų ekspertai Jean Jacques Dupas (Prancūzija) ir Hassi Assenmacher -Feyel (Vokietija) skyrė Mischai pirmąsias vietas pačių gražiausių šunų rinkimuose (Best in Show).

Gruodžio 21 d., penktadienį „Litexpo taurė 2018“ nugalėtoju, kaip jau minėta, tapo bobteilas GRILAND THROUGHOVT THE WORLD. Antroji vieta atiteko Džeko Raselo terjerui LOVELY-ORANGE GORGEUS GARDENIA (S.Avdonina, Rusija), trečioji – Lietuvos kinologų augintiniui – burbonų brakui CHIT‘S THE BEST DU PECH DU CAYROL (sav. I. Širmenienė ir R.Bogdevič).

Baigiantis parodai penktadienį taip pat buvo išrinkti gražiausi Lietuvos kinologų šunys, dalyvavę tą dieną vykusioje parodoje.

Pirmas – jau minėtas burbonų brakas, antras – L.Kudirkienės Lasos apsas CH CHIC CHOIX REMBRANDT, trečias – J.Januškauskaitės – Plungės Maltos bišonas CH ART OF LIFE’S TAURO THENDER.

Gruodžio 22 d., šeštadienį, pagrindinę parodos „Vilniaus žiema 2018“ taurę laimėjo faraonų šuo CH REEDLY ROAD LYNWAY (sav. M.Evteeva ir O.Popova, Rusija).

Antras – leonbergeris CH AMICUS OPTIMUS VITALIS (sav. A.V. Mikhaleva, Rusija), trečias – šiperkė CH RIVENDEL‘S THIEF OF HEARTS (sav. I.Nazarkina, Rusija).

O gražiausiųjų Lietuvos kinologų šunų, dalyvavusių šeštadienį vykusioje parodoje, trejetuką sudarė: tas pats burbonų brakas, ilgaplaukis standartinis taksas CH HEPHAESTUS RUDĖ (sav. L.Tranelienė) ir Labradoro retriveris HIT OF HIT BURLESQUE (sav. G.Tamošiūnienė ir N.Dobrovolskytė).

Gruodžio 23-iąją sėkmė ir vėl lydėjo bobteilą Mischą, antras Best in Show konkurse buvo prancūzų buldogas, trečias – škotų terjeras. Tai Rusijos kinologų šunys.

Lietuvos gražiausiųjų šunų trijulė: niūfaundlendas CH DREAMING WITH THE DIVIRGENT JUODA SVAJA (sav. M.Racinienė); pulis CH BUBBLETON BOLLINGER (sav. A.Andrulionienė) ir Labradoro retriveris HIT OF HIT BURLESQUE (sav. G.Tamošiūnienė ir N.Dobrovolskytė),

Atsisveikiname iki kitų metų – kovo 8-10 d. Litexpo ir vėl tris dienas vyks tarptautinės šunų parodos. Dalyvių registracija jau prasidėjo.

Tarptautinių parodų rezultatai (nurodyti katalogo nr.): gruodžio 21 d., gruodžio 22 d., gruodžio 23 d.

Daugiau nuotraukų: https://www.facebook.com/KinologijaLT

St.Barausko nuotr.