2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Gruodžio 21-23 d. trys tarptautinės šunų parodos Vilniuje

Lietuvos kinologų draugija rekomenduoja: trys tarptautinės šunų parodos Vilniuje.

 

Dalyvių registracija į gruodžio 21-23 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Ltexpo (Laisvės pr. 5, Vilnius) vyksiančias parodas šį kartą sumušė visus rekordus.

Taip atsitiko nepaisant, kad tai bus prieššventinis savaitgalis ir kad paroda tęsis net 3 dienas.

Katalogas skelbia, kad 2060 šunų varžysis trijose Litexpo salėse (daugiausia dalyvių iš Lietuvos ir Rusijos).

Šeštadienį ir sekmadienį 3-ioje Litexpo salėje taip pat vyks tarptautinė kačių paroda, kurią organizuoja klubas Alpha Catum.

Gruodžio 22 d., šeštadienį, Litexpo 3-ioje salėje pirmą kartą Lietuvoje bus organizuojamos ir šokių su šunimi varžybos (angl. Freestyle).

Registracijos į šunų parodą rekordus šiais metais sumušė valų korgiai pembrukai, kurių parodoje bus net 48!

Auksaspalvių retriverių dalyvaus 39, Labradoro retriverių – 36, trumpaplaukių čihuahua – 30, vipetų – 28.

Po 35 dalyvius bus Berno zenenhundų, amerikiečių Stafordšyro terjerų, prancūzų buldogų ringuose.

Tarptautinė kinologų federacija pripažįsta 346 šunų veisles. Tai reiškia, kad šių šunų veislių standartai yra oficialiai patvirtinti ir parodose bei veisiant šunis į tai kreipiama labai daiug dėmesio.

Ar visas šunų veisles pamatysime tarptautinėse šunų parodose Vilniuje? Tikrai ne. Lietuvos kinologų draugijos organizuojamose tarptautinėse šunų parodose vidutiniškai būna 250 šunų veislių.

Kaip įprasta, bus ir labai retų veislių šunų, kurių Lietuvoje galima pamatyti tik šunų parodose. Į parodas yra registruotas broholmeris, ilgaplaukis olandų aviganis, Istrijos šiurkščiaplaukiai šunys, Maremano – Abrucio aviganis ir kiti egzotiški šunys.

Bilietai parduodami parodos dieną Litexpo kasose. Suaugusiems bilietas kainuos 7 EUR, senjorams ir studentams (pateikus pažymėjimą) – 3 EUR, ikimokyklinio amžiaus vaikams – nemokamai.

Išsami informacija apie ekspertizės laikus ir kt. https://archyvas.kinologija.lt/?page_id=39332&lan=ltu