2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Švęsime gyvūnų globos dieną

Spalio 8 d. Vilniuje prie Baltojo tilto vėl švęsime su mūsų augintiniais.

 

Lietuvos kinologų draugija jau trečią kartą kviečia visus gyvūnų mylėtojus paminėti Pasaulinę gyvūnų globos dieną – kviečiame varžytis, kurti ir pramogauti kartu su augintiniais!

Spalio 8-ąją, šeštadienį, prie sostinės Baltojo tilto įsikurs palapinių miestelis, renginys tęsis nuo 12.00 iki 15.00 valandos.

Mokymo centro žaliojoje palapinėje pramogas ir edukaciją šį kartą „moderuos“ Benas ir Skipis. Su jais ir apie juos yra suplanuota smagių užsiėmimų bei konkursų, jie tikrai patiks jauniesiems šventės dalyviams bei jų tėveliams. O tie, kas ateis su savo augintiniais, galės išmėginti jėgas azartiškame, sportiškame Mokymo centro konkurse RIO SPRINTAS (registruojama iš anksto).

Apie gyvūnų gerovę daug sužinosite pabendravę su gyvūnų globos organizacijų „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“, „Lesė“, „Beglobis“ ir kt. atstovais.

Auginsime medį: „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ palapinėje rasite šviečiamosios medžiagos apie jų vykdomus projektus bei idėjų medį, ant kurio bus galima pakabinti ir savo idėjas, kaip padidinti gyvūnų gerovę Lietuvoje.

Ką moka ir kaip atrodo puikiai išauklėti šunys, pamatysite pasirodant Šiaulių dresūros mokyklai „Laukinė orchidėja“ – belgų aviganis Rakštis ir bulterjeras Kidas atveš į Vilnių visokiausių šunybių…

Puikiai dresuotus tarnybinius šunis taip pat pristatys Lietuvos muitinės pareigūnai.

Pamatysite naminių gyvūnų augintinių kolekcijas – Jono Jonaičio triušių veislyno gražuolius: Vienos juoduosius, Vienos pilkuosius, Naujosios Zelandijos raudonuosius ir kt. veislių triušius.

Įspūdingą sparnuočių kolekciją į šventę atgabenti pažadėjo vilnietis Stasys Patkauskas – vienintelis Baltijos kraštuose balandžių teisėjas, patyręs balandžių veisėjas.

Su zenenhundų veislės šunimis jus supažindins Šveicarų zenenhundų mylėtojų klubas, dalyvaus ir Lietuvos samojedų klubo nariai su savo augintiniais. Tibeto mastifų gerbėjai taip pat galės susipažinti su šios veislės šunimis.

Pamatysite šokius su šunimi, kuriuos demonstruos dresūros mokykla „Great pet”. O „Best buddy“ stende vyks letenų plovimo varžybos „Švarios letenos“.

Taip pat suplanuota „Petberry“ loterija ir akcija „Tvarkingi nagučiai“ (augintinių nagučių „pedikiūras“).

Savo prizus konkursų nugalėtojams įsteigė zoologijos verslo atstovai – „4dogs.lt“.

Pasivaikščioti su augintiniais rudenėjančio Vilniaus istorinėmis vietomis jus pakvies mopsė Bella ir „Vivid Vilnius“ – vyks ekskursija „Šuniškų pėdelių keliais“.

Užsukti į svečius kvies šventės partneriai – ROYAL CANIN, kur galėsite konsultuotis gyvūnų mitybos klausimais, dalyvauti viktorinose ir žaidimuose.

Renginyje dalyvaus dresūros mokyklos „Urban Dog“ specialistai. Jie sako: „Pavargęs šuo = Laimingas šuo. Todėl su šventės dalyviais kalbėsimės apie šuns fizinę ir protinę iškrovą. Kokie yra koybiški žaidimai su šeimininku ir koks yra tinkamas šuns užimtumas namuose ilgais rudens vakarais. Pamokysime, kaip ir kokius žaidimus žaisti“.

Klubas „Running wolves“ organizuos vaikų bėgimą su šunimis.

Galėsite susipažinti su šunų ir kačių grožio salono „Dog and cat luxury“ meistrais ir jų teikiamomis paslaugomis.

Šuniukų dienos darželis HaČiko pristatys savo veiklą, papasakos apie „keturkojus darželinukus“, supažindins visus besidominčius, kokia diena būna HaČiko centre…

Bus pristatyta naujiena – „Shoo shampoo“ (natūralūs, mūsų šalyje gaminami šampūnai šunims ir žmonėms, šių produktų bus skirta ir šventiniams prizams).

„Woof cake“ visus nustebins gardžiais ekologiškais keksiukais – vaišins jais augintinius, steigs šventės prizus.

Renginys nemokamas.

Šios šventės grotažymis #GGD2016 – bus daug paprasčiau rasti šventės akimirkas.
http://www.worldanimalday.org.uk/events/view/world-animal-day-in-lithuania

 

Jeigu į šventę atvyksite su augintiniu, nepamirškite gyvūno sveikatos pažymos. Mes tikime, kad jūsų augintiniai yra socialūs ir tinkamai socializuoti, kad jie bus draugiški ir žmonėms, ir kitiems gyvūnams.

Ankstesnių metų šventiniai renginiai:

http://www.mesirsunys.lt/naujiena/gyvunu-globos-diena-pamineta-prie-baltojo-tilto/

http://www.mesirsunys.lt/naujiena/gyvunu-suokalbis-vilniuje-prie-baltojo-tilto/

G.Kavaliauskaitės nuotr.