2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Šventės pradžią skelbs greičiausi šunys

Balandžio 24 d. prie Baltojo tilto Vilniuje ŠUNS DIENOS pradžią paskelbs keturkojai bėgikai.

 

Šventę atidarys patys sportiškiausi šunys ir jų šeimininkai – 12.00 valandą nuo Baltojo tilto startuos „ŠUNS DIENOS bėgimas“.

Bėgimo su šunimis tikslas bus ne varžytis, o parodyti miestui ir miestiečiams, kad sportuoti galima ir su augintiniu, o ne tik vienam.

„Visi bėgsime būriu, kad vieni kitus matytume, neatsiskirtume, – šventinio bėgimo su šunimis detales vardijo bėgimo organizatorius Paulius Stravinskas. – Aš būsiu tarsi vedlys priekyje, visiems rodysiu kelią, o bėgimo trasos schemą jūs galite apžiūrėti virtualiai, net nekeldami kojos iš namų… Bėgimas tikrai nebus sudėtingas, prieš startą bus trumpas instruktažas“.

Bėgimo trasa taip pat neilga, tik 3 kilometrai, didžiąją trasos dalį sudaro asfaltuotas takas.

„Bėgti galėtų visi šunys ir bėgioti mėgstantys šeimininkai, tačiau niekada to nebandžiusiems šįsyk patartume pabūti stebėtojais. Pasibaigus bėgimui galėsime daugiau pabendrauti, patarsime, kokios įrangos reikia norintiems pradėti sportuoti, kaip palengva treniruotis ir nepakenkti savo augintiniui“, – sako Paulius Stravinskas.

Atkreipiame dėmesį: rūpinantis šunų gerove ir sveikata, reikia laikytis svarbios taisyklės – augintinis turi bėgti arba su specialiais pakinktais, arba su petnešomis, bet jokiu būdu ne prisegtas paprastu pavadėliu prie antkaklio.

Taigi balandžio 24-ąją pamatysime labiau patyrusių, šią sporto šaką nuolat „kultivuojančių“ bėgikų pasirodymą.

O jeigu jus domina ši sporto su šunimis rūšis, jau šešerius metus veikiančio „TOP Dogz” klubo nariai jums gali suteikti daug naudingos informacijos.

Pasak „ŠUNS DIENOS bėgimo“ entuziasto P. Stravinsko, nors jų klubas ir nedidelis, tačiau nacionalinėse ir tarptautinėse šunų kinkinių sporto varžybose visada stengiasi pasiekti aukščiausių rezultatų ir nekart sėkmingai dalyvavo Europos ir pasaulio čempionatuose.