2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Internete išsami duomenų bazė

Gera žinia šunų šeimininkams – Lietuvos kinologų draugija (LKD) internete paskelbė pačią didžiausią ir išsamiausią Lietuvos šunų duomenų bazę, į kurią įtraukti visi draugijos registruoti šunys.

Užtenka atsidaryti puslapį e.kinologija.lt ir įvesti savo mylimo augintinio duomenis, pavyzdžiui, vardą arba Lietuvos šunų veislių knygos numerį, ir galite gauti visą informaciją apie savo keturkojį, žinoma, jeigu jis yra LKD sąrašuose.

Duomenų bazėje galite rasti informaciją apie šuns kodą, lytį, gimimo datą, bet ir, jei buvo nurodyta, spalvą, veislyną, duomenis apie atliktus sveikatos tyrimus, dresūros pasiekimus, pelnytus titulus, šuns genealoginį medį.

Duomenis apie šunis LKD renka nuo 1993 metų, tik anksčiau jie nebuvo sukelti į internetą. Dabar, atsiradus galimybei turėti visą informaciją internete, taip ir buvo padaryta.

Lietuvos kinologų draugijos prezidentė Ramunė Kazlauskaitė pasakojo, kad į duomenų bazę įtraukti visi nuo 1993 metų Lietuvoje registruoti ar mūsų šalyje LKD rengtose parodose dalyvavę šunys.

Kadangi duomenys kaupiami daugiau kaip 20 metų, o vidutinė šuns gyvenimo trukmė kone perpus trumpesnė, šioje duomenų bazėje galima rasti ir šunų, kurių jau nebėra tarp gyvųjų.

LKD prezidentė įsitikinusi, kad tokios tokio išsamaus elektroninio šunų registro  Lietuvai jau seniai reikėjo.

„Dabar bus daug paprasčiau žmonėms, kurie įsigyja šunį – nebereikės skambinti mums ir tikslintis, ar buvo tokia vada, ar apskritai yra toks veislynas, ar šuo tikrai buvo vestas į parodas. Tai įprasti klausimai, su kuriais susiduria žmogus, pirkdamas šuniuką. Kiekvienas nori būti tikras būsimo savo šuns kilme“, – pastebėjo R.Kazlauskaitė.

Nors LKD duomenų bazė jau veikia, kol kas tai yra bandomoji versija, kuri bus tobulinama, taisomos galimos klaidos, o pati duomenų bazė nuolatos atnaujinama. Nusiuntę duomenų papildymą ar korekciją, atsakymo į savo e.laišką negausite, tačiau jūsų pateikti duomenys yra fiksuojami ir, laikui bėgant, bus įtraukti į e.kinologija duomenų bazę.

Strp. paskelbtas portale augintinis.lt:

http://augintinis.lrytas.lt/prieziura/suzinokite-ar-jusu-suni-galima-rasti-internete.htm

S.Valujevos nuotr.