2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Įvyko atrankinių varžybų I etapas

Gegužės 2-3 d. įvyko atrankinių varžybų į Agility pasaulio čempionatą I etapas, kurį organizavo VŠMB agility sekcija ABU2. 

Šiemet atranka vyko pagal naujai patvirtintas taisykles: vedlio ir šuns  komandoms reitingo taškai priklauso ne nuo užimtos vietos trasoje, o nuo to, kiek jie atsiliko nuo trasos lyderio.

Oras buvo idealus šunims, tačiau šaltas vėjas privertė žiūrovus ir dalyvius ieškotis šiltesnių drabužių.

Nepaisant nieko, varžybų atmosfera buvo pakili, dalyviams ir žiūrovams nuotaiką labai kėlė ir trasų perstatymo metu skambanti linksma muzika.

Teisėjo iš Olandijos Kees Stoel greitos trasos, kuriose reikėjo pritaikyti daugelį Agility naudojamų šunų valdymo būdų, tapo tikru iššūkiu varžybų dalyviams.

Pirmąją dieną teisėjas pastatė gana greitas su keliais techniniais elementais trasas.

Antrąją dieną trasos taip pat reikalavo didelio greičio, tačiau jose komandoms prireikė daugiau techninių įgūdžių.

Large (dideli šunys) kategorijoje daugiausia – 52,18 taškų surinko Aistė Svinkūnaitė su belgų aviganiu griunendaliu Tesa. Nuo jos tik 10 taškų atsiliko daug patiries turinti ir jau ne kartą pasaulio čempionatuose dalyvavusi Asta Virtautaitė su borderkoliu Hila. Aistė su Tesa ir Audronė Naruševiče su borderkoliu Trėja jau pirmame etape įveikė kvalifikacinį 5 trasų, kuriose skiriami reitingo taškai, iš kurių ne mažiau kaip 2 trasos Agility rungtyse, reikalavimą.

Medium (vidutiniai šunys) kategorijoje absoliučiais lyderiais tapo patyręs duetas – Gabrielė Fokaitė su bigliu Berta.

Small (maži šunys) kategorijoje rungėsi patyrę dalyviai, jau dalyvavę pasaulio čempionate. Daugiausia reitingo taškų surinko Aušra Volosenkinienė su nykštukiniu pudeliu Feti.

Kvalifikacinius atrankos reikalavimus jau pirmame etape įvykdė Aušra su Feti, Vilija Snorkienė su šelčiu Fai ir Laima Statutaitė su belgų grifonu Mėta.

Nekantriai laukiame II atrankos etapo, kuris vyks birželio 6-7  d. Kaune – linkime sportininkams sėkmės!

Gegužės 2-3 d. varžybų protokolas: http://www.abu2.eu/attachments/File/Atranka_2015/Protokolas_FIN_VIlniaus_taure_2015.pdf