2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Ar šuniuko kilmės dokumentuose žymima apie nenusileidusią sėklidę?

Pirkau iš veislyno 2,5 mėn. vakarų Škotijos baltąjį terjerą su kilmės dokumentais. Dabar jam 5 mėn. Norėjau šuniuką vedžioti į parodas, bet paaugus šuniui paaiškėjo, kad viena sėklidė nenusileidusi.   Tai defektas, dėl kurio negalėsiu jo vesti į parodas. Kaip tokiu atveju su šuns kilmės dokumentais, ar juos išduoda, jeigu šuniukas turi įgimtą defektą? Ar šuns dokumentuose turėtų būti pažymėta apie defektą?   

Nustatyti 6 savaičių amžiaus šuniukams (tada išduodami kilmės dokumentai), ar sėklidės bus nusileidusios ar ne, neįmanoma, o ypač mažesnių veislių šunims. Jei sėklidės arba sėklidžių visai nėra, tai galima pastebėti ir jaunesniame amžiuje, tačiau kai kurių veislių šunų sėklidės gali „slankioti“ net iki pusės metų, kartais net ilgiau. Nustatyti ankstyvame amžiuje, ar tai yda, ar ne – sunku.
Bet kuriuo atveju, jei tokia yda nustatyta, turėtumėte kreiptis į veisėją ir su juo spręsti iškilusią problemą, remdamiesi tarp jūsų pasirašyta šuniuko perdavimo sutartimi (ji būtina parduodant šuniuką su LKD kilmės dokumentais). 

ww.vulcanparkanimalcare.com piešinys