2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Su meile visiems gyvūnams

Saulėtą spalio 4-ąją vilniečiai rinkosi prie Baltojo tilto ir drauge su augintiniais šventė Tarptautinę gyvūnų globos, arba Šv. Pranciškaus, dieną.

Draugiškai nusiteikę šunys ir jų šeimininkai, linksmi konkursai, gyvūnų pasirodymai, dovanos, užsiėmimai vaikams ir šeimoms – kas gali būti geriau saulėtą savaitgalį? Būtent taip prie Baltojo tilto šeštadienį praleido gyvūnų mylėtojai.

Švęsti Tarptautinę gyvūnų globos, arba Šv. Pranciškaus, dieną vilniečius ir sostinės svečius čia sukvietė Lietuvos kinologų draugija, šventės šūkiu pasirinkusi Mokymo centro devizą „Kurkime gyvūnus mylinčią šalį“.

Renginyje dalyvavo gyvūnų globos organizacijos, dresūros mokyklos, felinologai (Top Miau), šunų mylėtojų klubai, veterinarijos gydytojai – visi, kam rūpi gyvūnų gerovė.

Šventę atidarė  Europos Parlamento narys Petras Auštrevičius. Į šventę jis atvyko drauge su savo augintine – biglių veislės kalyte Kopa.

„Gyvūnų teisės neatsiejamos nuo žmogaus teisių. Linkiu gyvūnams gerų šeimininkų ir draugų! Tik kartu ir tik suprasdami vieni kitus galime gyventi laimingai“, – sakė P. Auštrevičius.

Raitosios policijos vadas V. Čedovičus, prieš pasirodant raiteliams, savo ir kolegų vardu palinkėjo visada surasti su savo augintiniais tarpusavio supratimą: „Tai sukurs vidinę harmoniją ir teiks džiaugsmą. Visus gyvūnų globėjus ir mylėtojus Raitoji policija sveikina su gražia švente!“.

Šventės dalyviai didelėje atvirutėje paliko nuoširdžių linkėjimų mūsų gyvūnams: „Supratimo, meilės ir ryšio su geriausiais keturkojais draugais“ ; „Linkime beglobiams rasti savo mylinčius namus“; „Linkiu, kad visi gyvūnai turėtų savo namus ir žmogų“ („Lesė“, Rasa); „…ir kiekvieni namai kad turėtų savo mažąjį šeimos narį. Kokie namai be gyvūno?..“ („Lesė“, Galina); „Kad kiekvienas šeimininkas būtų ištikimas savo šuniui!“.

Gėrėjomės Berno zenenhundo Alvaro šokiu. Stebėjome ResCanes šunų „dogą“ (jogą), amerikiečių Stafordšyro terjerų paklusnumo programą, Argentinos dogų, dobermanų, retriverių, mopsų ir prancūzų buldogų bei kitų šunų pasirodymus.

Renginyje taip pat buvo pristatytas projektas „Gyvūnų kaspino mėnuo“, kuris tęsis visą spalio mėnesį.

Vienas šio išskirtinio projekto tikslų – pratęsti visuomenės pažintį su kaniterapija (perkantys „Pedigree” ir „Whiskas” produktus trimis procentais parems specialius užsiėmimus su šunimis Vilniaus SOS vaikų kaime).

Specializuotus užsiėmimus vaikams, kaip ir anksčiau, ves LKD Mokymo centro atstovai bei savanoriai su savo šunimis.

2014 m.

https://www.youtube.com/watch?v=bif2ng2biX0

http://www.youtube.com/watch?v=DGXPoct_EBo&feature=youtu.be

Myli šunis, patinka švietėjiška veikla, nori atlikti profesinę praktiką, turiningai praleisti laisvalaikį – prisijunk prie LKD Mokymo centro komandos! E. paštas svietimas@kinologija.lt

Guodos Kavaliauskaitės nuotr.