2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Vasaros stovykla baigė darbą

LKD Mokymo centras liepos 21-25 d. pirmą kartą organizavo vasaros stovyklą – teorinius ir praktinius mokymus su šunimis.

 

Jonavos rajono miškuose įsikūrusioje kaimo turizmo sodyboje vyko ankstyvosios šuniukų socializacijos trenerių ir besidominčiųjų terapinėmis šunų savybėmis mokymai.

Daugiausia stovyklautojų buvo pirmosiomis stovyklos dienomis, kai vyko įvairaus amžiaus, skirtingų veislių šuniukų socializacijos užsiėmimai.

Ryzenšnaucerių (sav. Asta Raicevičienė), anglų kokerspanielių (sav. Sonata Venckevičiūtė), Labradoro retriverių (sav. Milda Žigilėjienė) mažyliai buvo pažindinami su įvairiais žmonėmis ir neįprasta aplinka. O mokymų dalyviai tuo metu buvo supažindinti su skirtinga šunų elgsena bei temperamentu – nauda buvo abipusė.

Mokymus penkias dienas vedė šunų elgsenos bei kaniterapijos specialistės Hanna Wojciechowska ir Beata Nowicka-Jagodzinska iš Lenkijos.

Besibaigiant stovyklai įvyko šunų, pretenduojančių dalyvauti edukaciniuose užsiėmimuose vaikų ugdymo įstaigose bei siekiančių su savo vedliais ateityje dirbti terapinį darbą, testavimas.

Keturi iš aštuonių šunų (biglis, anglų kokerspanielis ir du auksaspalviai retriveriai) išlaikė testą ir gavo tai patvirtinančius sertifikatus.