2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

NORIU ŠUNS: susitiksime rudenį

Mokymo įstaigose prasideda atostogos. Ne išimtis ir LKD Mokymo centras – trumpam stabteli ir projektas „NORIU ŠUNS: kaip išsirinkti tinkamiausią?

 

Tačiau atostogos mums reiškia pasirengimą kitam etapui – nuo rugsėjo nemokamos paskaitos šunų priežiūros, auklėjimo, socializacijos temomis vėl tęsis ir bus dar įdomesnės.

Planuojame į teorinių paskaitų ciklą įterpti daugiau praktinių užsiėmimų – į paskaitas jūs jau atsivesdavote savo šunelius, taigi atėjo laikas juos „įdarbinti“.

Kartu su savo šunimis jūs turėsite galimybę praktiškai išbandyti arba pakartoti tai, ką išgirdote teorinėse paskaitose.

Ko išmokome, ką sužinojome apie šunis praėjusį pusmetį, prasidėjus projektui NORIU ŠUNS?

Sausio 31 d. startavus projektui „NORIU ŠUNS: kaip išsirinkti tinkamiausią?“, lektorė Daiva Kvedarienė kalbėjo apie būsimojo šeimininko atsakomybę ir apie tai, kaip iš tokios daugybės šunų išsirinkti patį tinkamiausią, vienintelį šunį, kuris su jumis nugyventų laimingą, visavertį gyvenimą.

Vasario 28 d. – veterinarijos gydytoja Vaida Valašimaitė skaitė paskaitą apie pirmąsias šuniuko dienas naujuose namuose, ligų prevenciją, sveiką mitybą, tinkamai parinktus priežiūros reikmenis.

Kovo 28-ąją sausų šunų pašarų specialistas Aidas Vaznonis pateikė daug naudingos informacijos apie sveiką, subalansuotą šunų mitybą. Paskaitos tema tąkart buvo „Šuns racionas“.

Balandžio 25 d. gyvūnų etologė, kinologė, šunų elgsenos specialistė Daina Malickienė diskusijos forma pravedė paskaitą „Vilkas“ šuniuko kailyje: taip ar ne?“. Lektorė išsklaidė vis dar egzistuojančius mitus apie hierarchiją gaujoje, pateikė įdomių šuns elgsenos pavyzdžių.

Pusmetį trukęs paskaitų ciklas baigėsi gegužės 30-ąją, kai dresuotoja, Obedience trenerė ir varžybų dalyvė Aušrinė Niauraitė vedė paskaitą „Socialus ir socializuotas šuo: misija įmanoma!“.  Ji atkreipė dėmesį į socializacijos svarbą nuo pirmųjų šuniuko gimimo dienų, kalbėjo apie kritinius emocinės raidos periodus, pozityvų šuns skatinimą ir kt. svarbius dalykus auklėjant šunį.

Nemokamos paskaitos visuomenei vyko ne tik Vilniuje, Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centre, bet ir Kaune bei Plungėje. Paskaitas Kaune rėmė ir organizuoti padėjo AB „Kauno grūdai“, Veterinarijos akademijos atstovai, o Žemaitijoje šiuos mokymus organizuoti mielai sutiko Plungės šunų mylėtojų klubas.

Dėkojame visiems – nuo rudens kinologinės žinios pasieks dar daugiau Lietuvos regionų!

Mums padėjo kinologijos savanoriai, šunų mylėtojų klubai, įvairių sričių specialistai. Paskaitas Vilniuje rėmė EKOSUO.lt.

Ačiū visiems ir iki susitikimo rudenį – kartu su jumis KURKIME GYVŪNUS MYLINČIĄ ŠALĮ!