2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Samojedų viešnagė Birštono gimnazijoje

Gegužės 13 LKD Mokymo centro komanda lankėsi daugiau nei prieš 200 metų įkurtoje Birštono gimnazijoje.

 

Tiesa, pastatai per tokį ilgą laikotarpį keitėsi ne kartą, tiek vykstant švietimo sistemos pertvarkoms, tiek po nusiaubusių šalį bei miestą karų, bet mokykla, vis atsinaujindama, išliko.

Šiandien tai šiuolaikiška, renovuotame pastate įsikūrusi ugdymo įstaiga, glaudžiai bendradarbiaujanti su Danijos, JAV, Prancūzijos, Anglijos, Slovėnijos, Vokietijos jaunimu, aktyviai dalyvaujanti įvairiuose konkursuose ir projektuose.

Mokymo centro komandos apsilankymas mokykloje sulaukė daug dėmesio.

Nors saugaus elgesio su šunimi pamokos vyko šeštos ir penktų klasių mokiniams, pasakoti apie saugų bendravimą su šunimis pertraukų metu – bent jau paaiškinti esminius dalykus – teko ir kitų klasių moksleiviams.

Baltutėliai edukaciniuose užsiėmimuose dažnai dalyvaujantys ir šįkart praktinių užduočių „modeliais“ dirbę samojedai traukte traukė visų dėmesį.

Šie kinologės Dalios Mickienės augintiniai kartu su savo šeimininke neseniai baigė specialius mokymus Slovakijoje, jie turi sertifikatus, patvirtinančius, kad gali lankytis vaikų ugdymo ir kt. įstaigose, dalyvauti švietimo projektuose.

Trijų paeiliui vykusių užsiėmimų metu, taip pat ir po jų, Mokymo centro komanda sulaukė daugybės  klausimų, vaikai noriai dalijosi savo patirtimi ir pastebėjimais.

Užsiėmimus stebėję pedagogai tvirtino, kad informacija apie saugų elgesį su šunimis reikalinga ne tik vaikams – jie taip pat neslėpė sužinoję nemažai naujų dalykų apie šunis, jų elgesį, saugų bendravimą su gyvūnais.

Ugnės Nedzinskaitės nuotr. ir informacija