2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Įvyko eilinė LKD konferencija

Lapkričio 30 d. Vilniuje įvyko Lietuvos kinologų draugijos konferencija.

 

Konferencijoje dalyvavo LKD klubų deleguoti atstovai. Jie diskutavo ir balsavo dėl LKD šunų veisimo nuostatų, parodų organizavimo taisyklių pakeitimų ir papildymų.

Delegatų nuomone, jau seniai nebuvo tokios konstruktyvios, darbingos konferencijos – klubuose iš anksto buvo apsvarstyti nuostatų ir taisyklių pakeitimai.

Klubai ir atskiri veisėjai turėjo galimybę iš anksto pateikti savo siūlymus.

Netrukus su Veisimo nuostatų ir parodų organizavimo taisyklių pakeitimais galėsite susipažinti LKD tinklapyje (įsigalios nuo 2014 01 01).

Klubų atstovai buvo paraginti labiau plėtoti šunų mylėtojų klubų veiklą ir aktyviau bendrauti su vietos bendruomene: organizuoti paskaitas, konsultacijas, įvairius renginius visuomenei, aktyviau įsilieti į bendruomenės gyvenimą.

Klubų atstovai taip pat buvo paraginti atrinkti nusipelniusius šunų veisėjus, kad būtų galima juos apdovanoti, paskatinti.

Konferencijos delegatai turėjo galimybę iš anksto susipažinti su nauju dokumentu – LKD narių Etikos kodekso projektu.

Kadangi šunų mylėtojų klubai nebuvo aktyvūs ir pasiūlymų šiam kodeksui beveik nepateikė, LKD prezidentė Ramunė Kazlauskaitė pasiūlė sudaryti Etikos kodekso rengimo darbo grupę.

Delegatai vieningai pritarė, kad darbo grupė turi tobulinti ir rengti LKD narių Etikos kodeksą.