2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Sulaikant sienos pažeidėjus vėl pasižymėjo Akela ir Samo

Pasieniečiai su tarnybiniais šunimis du kartus šukavo sienos su Baltarusija prieigas Vilniaus rajone ir ten sulaikė šešis Gruzijos piliečius. Jie į Lietuvą pateko neteisėtai perėję sieną iš Baltarusijos. Abu atvejai užfiksuoti Lavoriškių užkardos ruože.


Balandžio 19 d. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Specialiosios paskirties užkardos ekipažas ties Vilniaus rajono Lavoriškių kaimu, prie sienos su Baltarusija, sulaikė tris įtartinus asmenis.

Sulaikytieji prisistatė Gruzijos piliečiais ir prisipažino neteisėtai perėję valstybės sieną į Lietuvą.

Įvykio vietos apžiūrai buvo pasitelktas pasieniečių šuo – nekart anksčiau sulaikant nelegalus ir atskleidžiant kitus nusikaltimus pasižymėjęs septynerių metų vokiečių aviganis Samo.

Šįkart patyręs keturkojis VSAT pareigūnus iškart nuvedė nelegalų pėdsakais maždaug kilometrą link sienos iki miške numestų dviejų suplėšytų Gruzijos piliečių pasų.

Pirminiais duomenimis, šie dokumentai priklauso dviem iš trijų sulaikytųjų.

Tą pačią dieną šviežutėliai įtartini pėdsakai, vedantys iš Baltarusijos į Lietuvą, buvo aptikti ir Lavoriškių pasienio kontrolės punkto prieigose Vilniaus rajone.

Vietovės apžiūrai panaudotas ketverių metų vokiečių aviganis Akela. Tarnybinis šuo VSAT pareigūnus apie kilometrą vedė į Lietuvos teritorijos gilumą. Čia ties Pamiškių kaimu Akela prisivijo, o pasieniečiai sulaikė moterį ir du vyrus.

Iš viso šiemet VSAT pareigūnai sulaikė 146 Lietuvos sienos pažeidėjus.

Daugiausiai jų – 92 – sulaikyti prie sienos su Baltarusija. Pagal šalis iš visų šiemet įkliuvusių tokių asmenų daugiausiai buvo Gruzijos piliečių – 67.

VSAT ir www.pasienis.lt informacija