2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Į Druskininkus vėl rinksis šunų mylėtojai

Lietuvos kinologų draugija kasmet rugpjūčio pradžioje į Druskininkų kurortą sukviečia šunų mylėtojus iš visos Europos.

 

Druskininkų aerodrome rugpjūčio 2-4 d. varžysis rekordiškai daug, net 1700, įvairiausių veislių šunų! Parodos vyks tris dienas, o paskutinę parodos dieną, sekmadienį, visų trijų dienų nugalėtojai, patys gražiausi šunys, varžysis dėl Supreme Bis taurės. Finaliniam konkursui teisėjaus iš tolimosios Australijos atvykęs ekspertas Joy Lim.

Šunų parodose Druskininkuose taip pat dirbs tarptautiniai šunų teisėjai iš Kanados, JAV, Airijos, Švedijos, Suomijos, Austrijos ir kitų šalių.

Penktadienį šunų ekspertizę teisėjai pradės 12.00 val., o šeštadienį ir sekmadienį – nuo 10.00 valandos. Kokie šunys ir kada pasirodys, besidomintieji gali sužinoti LKD tinklapyje www.kinologija.lt arba parodos dieną įsigiję katalogą.

Į parodą atvykę žiūrovai pamatys ne tik gražiausių šunų rinkimus. Visada įdomu stebėti, kaip išrenkamas gražiausias kiekvienos šunų veislės atstovas, o šunų veislių šįkart bus gana daug, net 235.

Išrinkus kiekvienos veislės nugalėtoją, šis vėliau dalyvauja savo grupės konkurse ir turi šansą patekti į dešimties FCI grupių nugalėtojų konkursą. Besibaigiant parodai, toks šuo varžosi dėl tos dienos parodos nugalėtojo titulo. Taip pat yra renkamas tą dieną geriausiai pasirodęs Lietuvos kinologų šuo.

Norintieji daugiau sužinoti apie šunų veisles, priežiūrą ir auklėjimą, parodoje visada užsuka į žaliąją Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro palapinę, kur konsultuojasi šunų pasirinkimo (parodoje šuniukai neparduodami!), auklėjimo bei gerovės klausimais.

Kaip įprasta, Mokymo centro palapinėje veiks kūrybinės dirbtuvės vaikams ir šeimoms. Vaikai galės kurti, pramogauti, laimėti prizų ir, svarbiausia, labiau pažinti šunis.

Visas tris dienas veiks zoologijos prekių mugė, kur bus galima savo augintiniui ne tik įsigyti reikmenų, ėdalo ar gardumynų, bet ir konsultuotis šunų mitybos, priežiūros klausimais.

Šunų parodose Druskininkuose dalyvaus tik iš anksto registruoti ir į katalogą įtraukti šunys, bet žiūrovai gali ateiti su savo augintiniais, tik būtina turėti šuns sveikatos pažymėjimą (galiojantys skiepai, šuo turi būti paženklintas elektronine mikroschema). Kaip ir visi šunys jūsų augintiniai turi būti socialūs, socializuoti ir netrukdyti parodos dalyviams.

Įėjimas į parodas nemokamas. Susitikime šunų mylėtojų šventėje!

www.kinologija.lt

Inesos Klimavičienės nuotr.