2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Trys dienos – trys favoritai

Niūfaundlendas Demo, vokiečių nykštukinis špicas Vondis ir afganų kurtas Hipnozė – trijų tarptautinių šunų parodų favoritai.

Lietuvos kinologų draugija, tarptautinių šunų parodų organizatorė, gražiausiam parodų šuniui visuomet dar steigia SUPREME BIS prizą.

Šiame konkurse varžėsi trijų parodų gražiausieji: jaunimo konkurso, Best in Show nugalėtojai ir gražiausio Lietuvoje gyvenančio šuns rinkimuose laimėję šunys.

Kalbant trumpiau, reikėjo būti gražiausiam tarp 2 000 konkurentų, nes tiek šunų buvo registruota į  kovo 2, 3, 4 d. parodas, vykusias Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo Vilniuje.

SUPREME BIS konkursui teisėjavo tarptautinis šunų teisėjas, Brazilijos kinologų sąjungos viceprezidentas Fabio M. Amorim.

Jo nuomone, visi šunys buvo išskirtinai puikūs, bet vis dėlto nugalėtojo titulo verčiausias buvo afganų kurtas SHOU GERAT GIPNOZ (veisėja maskvietė Irina Osipova, bendrasavininkė Anna Belyaevskaya iš Sankt Peterburgo).

Daugiau kaip tris dešimtmečius afganų kurtus veisianti I. Osipova kinologų pasaulyje žinoma kaip šios šunų veislės profesionalė.

Jos afganų kurtai atpažįstami pagal išskirtinį „Shou Gerat“ tipą, yra puikiai vertinami teisėjų bei šios veislės gerbėjų.

Kovo 3 d. „Lietuvos nugalėtojo taurė“ atiteko vokiečių nykštukiniam špicui STARFIRE’S MR WONDERFULL iš Kauno (vedlė G.Jurgilaitė).

Šis jaunas šuo jau 3 kartus laimėjo BEST IN SHOW konkursus, 5 kartus BEST IN GROUP konkursus, 10 kartų buvo  pripažintas geriausiu veislės atstovu.

„Jis yra mūsų, bet šiais metais išvyks į Jungtines Valstijas „rinkti“ čempiono titulo, o po to ir vėl sugrįš į Lietuvą“,– sakė  špiciuko Vonderio vedlė kaunietė Goda Jurgilaitė.

Trys parodos dienos Lietuvos kinologams buvo sėkmingos.

Renkant gražiausius tos dienos šunis, kaskart tarp nugalėtojų matėme mūsiškius.

Pirmąją parodos dieną „Vilniaus pavasaris 2018“ nugalėtoju tapo niūfaundlendas CH DREAMING WITH THE DIVIRGENT JUODA SVAJA (veisėja ir savininkė Margarita Racinienė, šuns vedlė ir savininkė Elina Borisova, Vilnius).

„Demo mėgsta save parodyti, parodos jam patinka, jam smagu keliauti ir būti dėmesio centre, – pasakojo veisėja Margarita Racinienė. – Šuo subrendo, atėjo jo laikas. Kai vadoje gimė 3 šuniukai, pasilikau du, nes dar esant mažiems buvo matyti – abu, kalytė ir patinėlis, turėtų būti perspektyvūs. Mano ir Elinos Borisovos, šuns bendrasavininkės, nuojauta, o gal patirtis, tai ir patvirtino…“.

Niūfaundlendo Demo kailį jos pradėjo ruošti prieš dvi savaites iki parodos. Ne veltui. Ringe šuo išties atrodė įspūdingai.

Margarita ir Elina planuoja dalyvauti su Demo didžiosiose specializuotose niūfaundlendų parodose Europoje. Šuo jaunas, jo karjera tik prasideda.

Kovo 2 d. parodos Best in Show konkurso nugalėtojai:

1. Niūfaundlendas DREAMING WITH THE DIVIRGENT JUODA SVAJA (sav. M. Racinienė, E.Borisova).

2. Burbonų brakas IT‘S THE BEST DU PECH DU CAYROL (sav. I.Širmenienė).

3. Vakarų Škotijos baltasis terjeras NEWVOLDEMORT AL CAPONE (sav. L.Grubliauskienė).

Gražiausi Lietuvos šunys, tą dieną parodoje laimėję prizines vietas: 1. Garbanotasis bišonas TAURO MISOKO (sav. J. ir T. Plungės). 2 Vakarų Škotijos baltasis terjeras NEWVOLDEMORT AL CAPONE (sav. L.Grubliauskienė). 3. Niūfaundlendas DREAMING WITH THE DIVIRGENT JUODA SVAJA (sav. M.Racinienė, E.Borisova).

Kovo 3 d. parodos nugalėtojai:

1. Vokiečių nykštukinis špicas STARFIRE’S MR WONDERFULL (vedlė G.Jurgilaitė).

2. Tibeto mastifas DZHOZIAS SABUR (sav. M.A. Pankratova iš Rusijos).

3. Biglis ALOTORIUS OLD GLORY ALTRO MONDO (sav. J.Szwalek iš Lenkijos).

Gražiausi Lietuvos šunys: 1. Maltos bišonas AMPLUA UH THAT JAZZ (sav. G.Pilipuitienė). 2. Norvidžo terjeras ATOMIC LIYBAC )sav. I.Sidorenko). 3. Niūfaundlendas DREAMING WITH THE DIVIRGENT JUODA SVAJA.

Kovo 4 d. parodos nugalėtojai:

1. Afganų kurtas SHOU GERAT GIPNOZ (sav. I.Osipova ir A.Belyaevskaya iš Rusijos).

2. Maltos bišonas ROMANTIC PROPOSAL OF SNOW COUNTY (sav. O.Biryukova iš Rusjios).

3. Niūfaundlendas DREAMING WITH THE DIVIRGENT JUODA SVAJA.

Gražiausi Lietuvos šunys: 1. Garbanotasis bišonasTAURO MISOKO (sav. J. ir T. Plungės). 2. Niūfaundlendas DREAMING WITH THE DIVIRGENT JUODA SVAJA. 3. Burbonų brakas IT‘S THE BEST DU PECH DU CAYROL (sav. I.Širmenienė).

Parodas rėmė NATURE‘S PROTECTION.

Stasio Barausko nuotr.