2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Belaukiant Šuns dienos

Ar pastebėjote, kaip pasikeitė žmonių požiūris į naminius gyvūnus augintinius?

 

Tapome nepakantesni gyvūnų kankintojams, vis labiau suvokiame būtinybę ugdyti šunų protines savybes, rūpintis fizine sveikata.

Daugėja naujų dresūros mokyklų, kur šunys ir jų šeimininkai renkasi ne tik lauko aikštelėse, bet ir patalpose. Mokosi, tampa draugais, bendrauja gyvai ir socialinėje erdvėje.

Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centrui prieš keletą metų pradėjus projektą „Atsakingo šeimininko akademija“, prie jo prisijungė ne tik sostinės savivaldybė, bet ir Panevėžys, Šiauliai, Kaunas, o netrukus prisijungs ir Marijampolė.

Draugišką žingsnį žengė šių miestų savivaldybės – „Atsakingo šeimininko akademijos“paskaitos vyksta savivaldybių patalpose.

Paskaitas čia skaito dresūros ir gyvūnų priežiūros specialistai, veterinarijos gydytojai, kinologijos savanoriai.

Šiam po visą šalį plintančiam projektui taip pat pritarė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, Lietuvos smulkiųjų gyvūnų gydytojų asociacija.

Mūsų – daug! Ir mes visi formuojame atsakingą požiūrį į naminius gyvūnus augintinius. Be abejo, norėtųsi, kad gyvūnams draugiškų vietų būtų daugiau, tačiau šunims draugiškos kavinės, bibliotekos, vaikų ugdymo įstaigos rodo smarkiai išaugusį pasitikėjimo jausmą. Pasitikima ir mumis, ir mūsų gyvūnais.

Kartais visuomeninių organizacijų darbai nėra labai matomi ir vertinami, bet juk ši veikla teikia nematomą naudą visuomenei ir savo pavyzdžiu uždega visus.

Apsidairykite aplinkui. Ar šunys kelia grėsmę visuomenei? Ar daug netinkamai besielgiančių šunų? Tikrai ne!

Taip yra ne vien dėl kinologinio švietimo, bet visuomenei vis labiau pritariant, kad augintinius reikia ženklinti ir registruoti, nes tai didina šeimininkų atsakomybę, mažina beglobių skaičių, stabdo šuniukų „dauginimo fabrikėlius“.

Todėl mes manome, kad kinologijos fronte – pavasaris! O jei pavasaris, tai ir balandžio 24-oji, visuotinė Šuns diena ne už kalnų. Lietuvoje ją minėsime jau trečią kartą. Netrukus paskelbsime šios dienos temą, nes ji kasmet vis kita. Tik primename, kad pirmaisiais metais buvo „Socialus ir socializuotas miesto šuo“, antraisiais – „Šuo darbe“.

Mūsų – daug, mes džiaugiamės savo šunimis ir jau ruošiamės šventei!

Visą informaciją netrukus rasite https://www.facebook.com/sunsdiena/

Lietuvos kinologų draugija

„Pasaulis aukštyn kojomis“ – D.Makovskio nuotraukoje…