2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Čiau čiau, airių seteris, bladhaundas – tarp gražiausiųjų

Daugiau kaip 1600 šunų rugpjūčio 5-7 d. dalyvavo tarptautinėse šunų parodose Druskininkuose.

 

Tris dienas Druskininkų kurorto gatvėse buvo galima sutikti šimtus gražiausių šunų. Prasilenkdami su jais, nedaug kas numanė, jog tai Europos ir pasaulio šunų parodų nugalėtojai, garsių veislynų šunys.

Parodos tęsėsi tris dienas, dvidešimt trijuose parodos ringuose šunims teisėjavo iš Prancūzijos, Ispanijos, Portugalijos, Liuksemburgo, Italijos bei kitų šalių atvykę tarptautiniai teisėjai, o ekspertė Janelle Robbins į Lietuvą atskrido net iš Australijos.

Šunų ekspertizė ringuose – vienas įdomiausių momentų, tačiau ne mažiau įdomu pamatyti parodos konkursus, kuriuos vainikuoja Best in Show – gražiausio dalyvio rinkimai.

Lietuvoje gražia tradicija tapo ir kitas konkursas – geriausiai pasirodžiusių mūsų šalies šunų rinkimai.

Pirmą parodos dieną nepralenkiamu lyderiu tapo mažeikiškės Elenos Miliauskienės augintinis GUČI LIŪTO GUOLIS.

Šį gana retos žydros spalvos čiau čiau išveisė E.Miliauskienė.

Antrą dieną gražiausiojo titulą laimėjo Astos Plečkaitienės airių seteris KARMINO MADE KEEP ON GOING, jį išveisė K. ir D.Olšauskai, o trečią – šiauliečio Ryčio Mankaus bladhaundų kalytė KAFKA MONOLOGAS.

Šiuos ir kitus puikiai parodoje pasirodžiusius šunis išveisė mūsų šalies šunų veisėjai.

Ir nors Best in Show konkursuose dominavo Rusijos kinologų šunys, buvo ir malonių išimčių – 7-oji FCI grupė neužleido vietos konkurentams ir mūsų airių seterio, trumpaplaukio Veimaro paukštšunio ir kurtsharo savininkai džiaugėsi prizinėmis vietomis.

Gražiausiu visų trijų parodų šunimi, teisėjo B.Chapiro (Prancūzija) sprendimu, sekmadienio vakare buvo paskelbtas prancūzų buldogas A’VIGDORS ZANA-ZAN (sav. E.Komisarova, Rusija). Jis laimėjo pagrindinę Supreme taurę.

The Lithuanian Kennel Club sends big thanks to all the judges for the fantastic work that you have done, friendly atmosphere at the show, respect for participants and their dogs.

Look forward to seeing you in the future!

 

St.Barausko nuotr.