2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Pasaulio Agility bronza – Lietuvoje

Mažieji agility sportininkai Italijoje atliko didelį darbą: į Lietuvą parvežė bronzą.

 

Šie metai Lietuvos agility istorijoje – neeiliniai. Spalio 8-11 d. Bolonijoje vykęs čempionatas buvo ypač sėkmingas.

„Italai surengė tikrą agility šventę, bet iki čempionato ir mes sukomės kaip bitės. Ne tik intensyviai treniravomės, bet, Agnės Budžiūtės padedami, komandos pristatymui sukūrėme linksmą, uždegantį filmuką. Bolonijoje  mus lydėjo nuoširdžios šypsenos, uždeganti muzika ir itališkai nerūpestinga varžybų atmosfera“,- pasakojo Lietuvos agility komandos vadovė Dalia Udrienė.

2015 metų Pasaulio agility čempionato antrąją varžybų dieną viską nustelbė Lietuvos agility small komanda, pademonstravusi puikią sportinę formą ir užlipusi ant trečiojo, bronzinio, pakylos laiptelio.

Komanda, kurią sudarė Laima Statutaitė su belgų grifonu Mėta, Jūratė Miliūnaitė su borderterjeru Sabi, Vilija Snorkienė su šelčiu Fai ir Aušra Volosenkinienė su mažuoju pudeliu Feti, čempionato metu  įveikė dvi trasas, jose varžėsi 30 stipriausių pasaulio komandų!

Pirmoje trasoje užėmusios dešimtąją, antroje – ketvirtąją vietas, bendroje įskaitoje lietuvaitės liko trečios. Jas aplenkė tik Čekijos ir Austrijos sportininkai.

Pasak sportininkės Laimos Statutaitės, važiuodamos į  šias prestižines varžybas, prizinės vietos jos tikrai nesitikėjo: „Pagrindinis mūsų tikslas buvo trasas įveikti be klaidų ir patekti bent į geriausiųjų dešimtuką. Iškovoti bronzą matyt padėjo ne tik „agility fortūna“. Tokios pačios sudėties komanda į čempionatą vyksta jau antrus metus, taigi daug lėmė preciziškas komandos darbas: kartu analizavome agility trasą, pavojingas jos vietas. Neslepiame džiaugsmo ašarų, bet tuo pačiu suprantame: turime tobulėti…“.

Pasaulio čempionate mažieji sportininkai puikiai įveikė trasas ne tik kaip komanda.

Laima Statutaitė su Mėta, vieninteliu belgų grifonu šiame čempionate, komandinėje jumping trasoje parodė įspūdingą asmeninį rezultatą: iš 124 startavusių šunų pateko į Top 5! Vilijos Snorkienės ir šelčio Fai debiutas taip pat privertė suklusti. Šis duetas individualioje jumping trasoje pateko į geriausiųjų Top 15.

Lietuvai atstovauti išvyko ne tik small, bet ir large kategorijos agility sportininkai. Šiais metais už Lietuvą large kategorijoje bėgo net trys hendleriai su belgų aviganių griunendalių veislės šunimis:  Aistė Svinkūnaitė su Tesa, Rimvydas Ciesiūnas su Hero ir Rasa Vaščilienė su Zara.

Taip pat varžėsi ir Asta Vitartaitė su borderkoliu Hila bei Audronė Naruševičė su borderkoliu Trėja. Nors prizinių vietų didiesiems pasiekti nepavyko, lietuviai be klaidų įveikė ne vieną pasaulinio lygio trasą ir užėmė individualioje Large kategorijoje labai aukštas vietas.

Aukščiausią asmeninį rezultatą large kategorijoje pasiekė Aistė Svinkūnaitė su Tesa. Ši komanda, individualioje jumping trasoje užėmusi 41 vietą, o agility trasoje – 22 vietą, bendroje rezultatų lentelėje iš 140 dalyvių liko 13. Nedaug atsiliko ir Rasa Vaščilienė su Zara, užėmusi 18-tąją vietą.

Komandinėse varžybose geriausiai pasirodė mūsų senbuvė, jau ne pirmą kartą dalyvavusi tokio rango varžybose, Asta Vitartaitė su 8 metų borderkoliu Hila, ji be klaidų įveikė abi komandinės rungties trasas.

Asta su Hila bendroje individualioje įskaitoje užėmė 35 vietą iš 140 sportininkų.

Lietuvos sportininkus garsiais šūksniais ir plojimais palaikė ne tik ištikima Lietuvos sirgalių komanda, bet ir mūsų kaimynai estai bei latviai.

Šiųmetiniai rezultatai parodė, kad agility sportas Lietuvoje intensyvaus darbo, mokymų ir seminarų dėka per pakankamai trumpą laiką pasiekė labai aukštą lygį.

Sveikiname Lietuvos agility komandos atstovus ir linkime gražių pergalių.