2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Dalyvaukime svarbioje apklausoje

Dalyvaudami apklausoje galime padėti apginti savo teises „agresyviųjų“ šunų šeimininkams.

 

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, atsižvelgdama į Lietuvos Respublikos gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo 3 strp. 9 dalies 5 punkte VMVT paskirtą kompetenciją patvirtinti kovinių ir pavojingų veislių šunų sąrašus, nori įvertinti visuomenės nuomonę ir kviečia dalyvauti apklausoje dėl kovinių šunų, kovinių šunų mišrūnų, pavojingų šunų ir pavojingų šunų mišrūnų laikymo.

Džiugu, kad valdžios institucijų atstovai įsiklausė į šunų augintojų, profesionalių kinologų bei visuomenės argumentus ir siekia įteisinti lygias galimybes visiems šunims. Pagaliau pradedama suprasti, kad kanda ne veislė, o konkretus individas, ir todėl visa atsakomybė tenka ne šuniui, o jo šeimininkui…

Atsižvelgus į šios apklausos rezultatus bei atitinkamų žinybų argumentus (LKD prezidentė R.Kazlauskaitė taip pat dalyvauja šioje darbo grupėje), vyriausybėje netrukus bus svarstoma, ar Gyvūnų gerovės įstatyme reikia panaikinti nuostatą dėl šunų skirstymo į pavojingus ir kovinius pagal jų veisles.

Būkime aktyvūs ir solidarūs su visais šunų augintojais, siekime mums ir mūsų augintiniams lygių teisių – kurkime gyvūnus mylinčią šalį!

G.Vyšniauskaitės nuotr.