2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Startuoja „Vilniaus taurė’2014“

Birželio 28 d. pirmą kartą Lietuvoje vyks tarptautinės IPO 1-3 varžybos „Vilniaus taurė’ 2014“.

 

Pagaliau įsibėgėja lietuviška vasara. Daugumai tai atostogų ir atokvėpio metas, o mums, kinologams, pats darbymetis: vyksta varžybos, egzaminai ir kiti renginiai.

Visus metus šunys stropiai ruošiami, kad vasarą šunų sporto entuziastai galėtų dalyvauti tokio pobūdžio renginiuose.

Birželio 28 d., šeštadienį, pirmą kartą Lietuvoje vyks tarptautinės IPO 1-3 varžybos „Vilniaus taurė’ 2014“ (varžybos vyks pagal pakeistas taisykles ir klasifikaciją).

Šiose varžybose teisėjaus daug patirties sukaupę ekspertai Aivo Oblikas (Estija) ir Aivaras Pekšys (Lietuva).

Aivo Oblikas – daugkartinis Estijos IPO čempionatų nugalėtojas ir prizininkas, ne kartą dalyvavęs pasauliniuose FCI IPO WC čempionatuose. Savo šalyje jis yra subūręs stiprią savo mokinių komandą, su kuria dažnai dalyvauja įvairiose varžybose.

Dresuotojas A. Oblikas nuo 1994 metų dirba daugiausia su dobermanais, rotveileriais, bokseriais, malinua ir vokiečių aviganiais. Pagrindinės jo mėgiamos šunų dresūros ir sporto šakos: paklusnumas (obedience), pėdsekystė (tracking) ir apsauga (protection).

Aivaras Pekšys – daugkartinis Lietuvos ir Baltijos šalių IPO (atskirų dalių) varžybų nugalėtojas ir prizininkas bei Lietuvos dresūros čempionato 2011 m. nugalėtojas. Turbūt nerasime nė vieno, besidominčio šia sritimi, kuris nepažinotų Aivaro ir jo Balamuto (Balamut iz Gratsiano) auksinio dueto.

Varžybų direktorius – Artūras Zaleckas, tarptautinės kategorijos FCI dresūros teisėjas, vienas žymiausių kinologų profesionalų, rengiančių šunis tarnybai muitinėje.

Teisėjo padėjėjas (figūrantas) – Janar Klement (Estija).

Varžybų vieta – Vilniaus r., Avižienių sen., Lindiškės, Vijoklių g. (N. Riešės stadionas).
http://www.maps.lt/map/default.aspx?lang=lt#obj=579607;6073819;Pa%C5%BEym%C4%97tas%20ta%C5%A1kas;&xy=579642,6073840&z=2000&lrs=hybrid,stops,zebra

Rengėjai: LKD Darbinių šunų teisėjų ir dresuotojų kolegija ir Vilniaus m. šunų mylėtojų bendrija (VŠMB).

Rėmėjai: Mera Dog oficialus atstovas Lietuvoje UAB „Igolita“, UAB „Dogis“.

Varžybų dalyvių sąrašas.

Laukiame dalyvių ir sirgalių!

Parengė Justina Juškevičiūtė