2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Diskutuota apie auklėjimo abėcėlę

Šunų elgsenos specialistų-trenerių sąjunga suorganizavo pirmąjį seminarą-diskusiją.

 

Kovo pirmąją startavo Šunų elgsenos specialistų-trenerių sąjungos pirmasis seminaras-diskusija.„Jauno šuniuko auklėjimo abėcėlė“ – taip pavadintas renginys sukvietė pilną auditoriją klausytojų.

Į seminarą susirinko marga auditorija – ir patirties jau turintys dresuotojai, ir žmonės, įsigiję pirmąjį augintinį.

Seminaro-diskusijos metu buvo aptarti pagrindiniai mažo šuniuko auklėjimo momentai, nemažai laiko skirta dažniausiai daromoms auklėjimo klaidoms ir jų padariniams aptarti.

Seminarą vedė Šunų elgsenos specialistų-trenerių sąjungos nariai: Jonas Valančius – bendrojo paklusnumo dresūros atstovas, Ana Menčiūnienė – šokių su šunimis (Freestyle) atstovė, Skirmantas Ročka- IPO atstovas, Kęstas Zaikauskas – šunų jėgos sporto atstovas, Ugnė Nedzinskaitė – beglobių šunų socializacijos atstovė.

„Gyvu modeliu“ dirbo Kęsto Zaikausko Argentinos dogė Fada, seminaro metu demonstravusi, kaip turi elgtis nepriekaištingai išauklėtas šuo. Ji ramiai vaikštinėjo po auditoriją, mandagiai bendravo su susirinkusiais žmonėmis ir keletu keturkojų, bandė įsitaisyti ant kelių šeimininkui, o galiausiai, per klausimų-atsakymų dalį, ėmė ir užsnūdo – regis, visi atsakymus ji jau žino…

Tai pirmasis Šunų elgsenos specialistų-trenerių sąjungos organizuotas renginys, jis vyko Vilniuje, LKD konferencijų salėje. Tokio pobūdžio seminarus planuojama rengti kas mėnesį, o gal ir dažniau.

Ugnė Nedzinskaitė

St.Barausko nuotr.