2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Aš ir tu – vieno kraujo

„Aš ir tu – vieno kraujo“ – šunų kraujo donorystės akcija tokiu pavadinimu spalio 18 dieną buvo surengta Vilniuje.

 

Sostinės Antakalnio gatvėje įsikūrusios modernios zoologijos prekių parduotuvės patalpose  veterinarijos gydytojai kartu su šunų mylėtojais įrengė kraujo donorystės punktą.

Dalyvauti šioje akcijoje buvo kviečiami visi šunys, bet labiausiai – vadinamojo „agresyvių veislių sąrašo“ atstovai. Kraujo davė amerikiečių Stafordšyro terjerai, Argentinos dogai, neveisliniai šunys.

„Padarykime gerą darbą ir tuo pačiu parodykime visuomenei, kad visi šunys yra vieno kraujo ir kad „stafukų“ ar kitų šunų šeimininkai yra atsakingi bei pilietiški asmenys, priešingai, nei dažnai žiniasklaidoje apie juos formuojama nuomonė“, – sakė viena akcijos organizatorių Lina Bogdanovičienė.

Reikalavimai šunims donorams buvo įprasti: šuns šeimininkai turėjo pateikti augintinio sveikatos pasą, keturkojis donoras turėjo būti ne jaunesnis nei vienerių metų amžiaus ir sverti daugiau nei 25 kilogramus.

Norintieji dalyvauti akcijoje registravosi ir gavo išsamią informaciją iš anksto.

„Padėkite gelbėti gyvybes, nes kraujo perpylimo bet kada gali prireikti bet kuriam keturkojui“, – į socialiai atsakingus šunų šeimininkus kreipėsi akcijos sumanytojai (Všį „Lesė“ ir CanisCattus) .

„Šia akcija siekta atkreipti dėmesį į visuomenės ir valdžios skeptiškai vertinamas šunų veisles, kad jos nėra tokios pavojingos, kaip įsivaizduojama. Šunų augintojai nori, kad būtų panaikintas agresyvių ir pavojingų šunų sąrašas. Tačiau Maisto ir veterinarijos tarnybos atstovai su tuo nesutinka, teigiama, kad kasmet šunys Lietuvoje apkandžioja puseptinto tūkstančio žmonių“, – apie akciją rašė lrytas.lt.

Primename, kad Lietuvos kinologų draugija visada pasisakė prieš agresyvių veislių šunų sąrašą ir siekė, kad visi šunys turėtų lygias galimybes.

Daugiau apie donorystės akciją: http://augintinis.lrytas.lt/ivairenybes/sostineje-keturkojai-nemokamai-tapo-kraujo-donorais.htm

Susiję straipsniai: https://archyvas.kinologija.lt/?cat=51&lan=ltu