2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

FCI šimtmečio renginiai

Lapkričio 11-13 d. Belgijoje įvyko Tarptautinės kinologų federacijos (FCI) įkūrimo 100-mečio šventiniai renginiai.

Jų metu, lapkričio 12 d., įvyko geriausių šio didžiausio kinologų susivienijimo (89 pasaulio šalys yra FCI narės) šunų Čempionų čempionatas.

Lietuvos kinologams FCI šimtmečio šventėje atstovavo LKD prezidentė Ramunė Kazlauskaitė, o Čempionų čempionate dalyvavo vilnietė Svetlana Valujeva su šiperkių veislės šunimi tarptautiniu čempionu Wyndsong Halcyon Midnight Watch (Sargis).

Tarp 850 į Čempionų čempionatą registruotų šunų Sargis pateko į antrąjį atrankos turą, kuriame varžėsi 64 geriausi šunys.

FCI šimtmečio Čempionų čempionato nugalėtojus rinko teisėjų kolegija.

Pirmąją vietą teisėjai skyrė airių vilkogaudžių kalei Absolut Roan Inish Tullamore Good Stuff, kurios veisėja – Ivana Jolkova, o savininkė Petra Tomasovicova iš Slovakijos. Ši airių vilkogaudžių kalytė buvo 2011 m. Pasaulinės šunų parodos Paryžiuje grupės nugalėtoja.

Antroji vieta atiteko garsiam valų korgių pembrokui Andovol Pinkerton, kurio veisėja ir savininkė – Olga Shuvalova iš Rusijos, o hendlerė – Olga Shilova.

Trečiasis – šarpėjus Jade East CatchMe If You Can, jo savininkė Loretta Anders Nijholt Minne iš Olandijos. Taip pat trečia vieta atiteko škotų terjerui Filisite Brash Celebration iš Rusijos (sav. Valentina Popova).

N. Kolbe nuotr.