2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Ar neteks keliauti pėsčiomis?

Kokios naujovės gyvūnų pervežimo srityje? Ar vežėjai tapo draugiškesni? Deja, ne. Ypač tam priešinasi miesto viešasis transportas…

 

2011 m. balandžio mėnesį buvo patvirtintos naujos taisyklės, pagal kurias gyvūnus miesto viešajame transporte galima vežtis tik specialiose pervežimo dėžėse.

Taigi nuo šiol pervežamiems gyvūnams augintiniams įsigaliojo tos pačios taisyklės kaip bet kokiam gabenamam bagažui. O bagažo gabenimo taisyklėse nurodo: jei dėžės matmenų suma viršija 120 centimetrų, reikia pirkti papildomą bilietą. Blogiausia tai, kad didelius šunis vežti autobusais ir troleibusais pagal naujai patvirtintas taisykles iš viso draudžiama.

Maršrutinių autobusų, vadinamųjų „mikriukų“, vairuotojai leidžia keleiviui gabentis šunį, tačiau gali pareikalauti, kad šuns savininkas užsegtų keturkojui bendrakeleiviui antsnukį.

Traukinių trečiosios klasės vagonais taip pat galima vežtis šunis, ši paslauga nekainuoja. Važiuojant su augintiniu kitokio tipo vagonuose, reikia už jį susimokėti kaip už 10 kilogramų bagažą.

Jeigu šunys dideli, vienas keleivis traukiniu gali gabentis ne daugiau kaip 2 šunis, be to, jis privalo susimokėti už šunį kaip už 20 kilogramų bagažą. Gyvūno savininkas privalo pasiimti su savimi šuns sveikatos pažymą, šuo privalo segėti antkaklį su pavadėliu ir antsnukį.

Keliantis keltu Klaipėda – Kuršių Nerija už bet kokio dydžio šunį imamas 5 Lt mokestis.

A.Staskevičienės nuotr.