2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

GGD 2019, arba terjerės Nikol iššūkis

„Labai džiaugiuosi šia pergale. Vadinu ją Nikol iššūkiu borderkoliams, australų, belgų aviganiams“, – sakė Pasaulinės gyvūnų globos šventės dalyvė Ana Balaklijec.

 

Su savo augintine, Parsono Raselo terjere Nikol ji nepatingėjo atvažiuoti iš uostamiesčio į Vilnių ir Vingio parke kartu su kitais gyvūnų mylėtojais ne pasyviai stebėti programą, o dalyvauti varžybose, konkursuose.

„Sportiškai, šventiškai, smagiai! Tokia buvo spalio 5-osios šventės idėja, – sakė Lietuvos kinologų draugijos projektų vadovė Augustė Daukšienė. – Tradiciniam, jau šeštajam, gyvūnų globos renginiui pradėjome ruoštis baigiantis vasarai. Džiaugiamės entuziastais, kinologijos savanoriais, kurie prisidėjo prie mūsų komandos ir padėjo suorganizuoti šventę. Nors ir kaip puikiai sustyguotum renginį, visada išlieka vienas „bet“. Kalbu apie rudenišką orą, bet jis šįkart buvo draugiškas gyvūnams ir žmonėms. Vingio parko erdvė šalia estrados nuo pačio ryto užsipildė šunimis, linksmai nusiteikusiais žmonėmis, ryškiomis palapinėmis“.

Pasveikinti gyvūnų mylėtojų į šventę atvyko ir ilgametis šios šventės globėjas, Europos Parlamento narys Petras Auštrevičius. „Dabar madinga Lietuvoje kalbėti apie gerovės valstybę, tačiau mes, gyvūnų mylėtojai, turėtume reikalauti, daryti viską, kad ir gyvūnams augintiniams mūsų šalis taptų gerovės valstybe“, – sakė P.Auštrevičius.

Vingio parke gyvūnų mylėtojai džiaugėsi raitosios policijos žirgais, veisliniais balandžiais, triušiukais ir gaminiais iš gyvūnų vilnos. Diskutavo su gyvūnų globos organizacijų atstovais. Dalyvavo švietėjiškose veiklose.

Čia taip pat vyko sportinio šunų paklusnumo varžybos, kurias organizavo asociacija „Obedience.lt“, varžyboms teisėjavo Tarptautinės kinologų federacijos Obedience sekcijos prezidentė suomė Carina Savander-Ranne (rezultatai čia).

Lėkščiasvydžio varžybų dalyviai ir sirgaliai rinkosi dar kitoje, specialiai šioms varžyboms įrengtoje, erdvėje, kur teisėjavo iš Latvijos atvykęs Girts Elmanis. „CRAZY ruduo“ varžybas surengė lėkščiasvydžio mėgėjų klubas „CRAZYfoxes“.

„Pagrindinė lapė“, lėkščiasvydžio trenerė Indrė Pašakinskaitė po renginio pasakojo: „Šeštadienį kartu su Mariumi Mince ir LKD atstove Auguste Daukšiene pradėjom nuo apsilankymo LRT laidoje „Labas rytas, Lietuva”. Po to lėkėm į Vingio parką vesti lėkščiasvydžio varžybų, kur dalyvavo Lietuvos ir Latvijos sportininkai (rezultatai čia – Red.). Spėjom pravesti ir konkursą „Mesk ir nešk“ bei pristatyti parodomąją lėkščiasvydžio programą“.

O tuo pačiu metu Vingio parke vyko dresūros mokyklų („Laukinė orchidėja“ iš Šiaulių), valstybės sienos apsaugos kinologų, šunų vikrumo sporto (Agility) pristatymai. Su savo šunimis šoko vilnietės Sondra Jonceva ir Grėtė Indičianskytė-Krutovienė.

Iš Kauno atvykęs Šunų dresūros centras „Nasrai“ nustebino ne tik nauja programa bei dalyvių gausa, bet ir mažiausios komandos narės Luknės gebėjimu bendrauti su šunimi ir dalyvauti pasirodyme.

„Akademinio šuns“ dirbtuvės buvo apgultos vaikučių ir jų tėvelių – čia Vilniaus kolegijos Menų ir kūrybinių technologijų fakulteto bendruomenė pristatė edukacinį projektą „Akademinis šuo“.

Savo idėjomis, meninei taikomajai veiklai palankiomis studijų programomis jie papildė ne tik šią šventę, bet nuolat papildo ir kitus LKD renginius bei projektus.

Šventės dalyvius sveikino dešimtys taksų, atžygiavusių į Vingio parką pasibaigus taksų eitynėms sostinės gatvėmis. Taksai turėjo savo klubo palapinę, pas juos, kaip ir į Lietuvos dobermanų mėgėjų bei Ukmergės kinologų klubo palapinę, nuolat užsukdavo besidomintys veisliniais šunimis.

Pakviesti televizijos laidos „Gyvūnų manija“, šunų augintojai dalyvavo talentų konkurse – demonstravo savo augintinių gebėjimus.

Besidomintys gyvūnų laikymo taisyklėmis, gyvūnų globos ir apsaugos įstatymu būriavosi prie Vilniaus savivaldybės stendo, diskutavo su miesto tvarkos skyriaus darbuotojomis.

Gyvūnų augintojai taip pat domėjosi zoologijos verslo naujienomis, ekologiškais, gamtai ir gyvūnijai draugiškais gaminiais.

Renginyje dalyvavo gyvūnų mylėtojai iš Kauno, Šiaulių, Klaipėdos, Ukmergės ir kitų Lietuvos miestų.

Šventę rėmė NATURE‘S PROTECTION ir Kika.

 

A.Mulerovaitės ir D.Makovskio nuotr.