2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Agility komanda: už Lietuvą!

Išlydime Lietuvos agility komandą į Pasaulio čempionatą, kuris vyks spalio 4-7 d. Kristianstade Švedijoje.

 

Sportininkai varžysis komandinėje ir individualiose rungtyse.

Smagu, kad šalia Pasaulio čempionato skonį jau patyrusių sportininkų šiemet individualiose rungtyse pirmą kartą varžysis Darius Kanapeckas su cvergpinčeriu Čika ir Meidė Volosenkaitė su pudeliu Terakota.

Giedrei Norvilaitei su Jaspiu tai jau antrasis Pasaulio čempionatas. Gaila, kad medium kategorijoje, kurioje varžysis Giedrė, šiemet nesusirinko komanda, todėl ji dalyvaus tik individualioje rungtyje.

Jolantai Janušauskienei su belgų aviganiu griunendaliu Aksiu (kategorija – Large) šis čempionatas trečias, o  jos 8 metų Aksiui –  paskutinis. Tik Aksis nenori su tuo sutikti – azartiškasis juodulys agility trasoje skuta kaip jauniklis!

Vytautas Guobys su Uno čempionate dalyvaus antrą kartą, tiksliau, Uno šis čempionatas bus antras, o Vytautas pirmą kartą šių puikių varžybų dvasią pajuto 2014 metais su vokiečių aviganiu Argu.

Ir nors pasaulio čempionate visada dominavo borderkoliai, salėje tąsyk neliko abejingų 10 metų Argo entuziazmui ir energijai. Kiekvieną Argo bėgimą lydėjo griausmingi plojimai.

Redas Masiulis 2013 m. po ilgos pertraukos dalyvavo Pasaulio čempionate su borderkoliu Turbo, o Grom jau yra antras borderkolis, su kuriuo Redas vyks į Pasaulio čempionatą.

Large kategorijoje didžiausią patirtį pasaulio čempionatuose turi Algirdas Valčiukas, o jo borderkolei Rose tai bus pirmasis čempionatas.

Smagu, kad šiemet Large komandoje bėgs ir Rose sūnus Uno su Vytautu Guobiu.

Agility yra individuali sporto šaka, todėl dalyvauti komandinėje rungtyje sportininkams tikrai nelengva.

Komandinėje rungtyje labai svarbu, kad dalyviai pasitikėtų vieni kitais ir jaustų komandos palaikymą.

Mūsų small kategorijos komandos sportininkėms Aušrai, Vilijai ir Jūratei šios varžybos jau penktos. O kad komanda stipri kaip kumštis, rodo pasiekti rezultatai. Merginos 2 kartus jau laimėjo Pasaulio čempionato bronzą! Pirmą kartą Lietuvos sportininkių komanda stojo ant nugalėtojų pakylos 2015 metais Italijoje, antrą kartą praėjusiais metais Čekijoje.

Agility – nuostabus sportas, kuriame per nepilnas 50 sekundžių šuo įveikia apie 200 metrų, 20 kliūčių. Sekundės dalis, tikslus arba ne, vedlio judesys, kartais net žvilgsnis lemia pergalę arba… lemtingą klaidą.

Kiekviena trasa tampa nauju išbandymu dalyviams, neįmanoma nuspėti, kas nugalės.

Tačiau už visus rezultatus ir sėkmę svarbiau yra vienybės jausmas: kai 2 širdys plaka vienu ritmu, kai bėgimo aistroje žmogus ir jo keturkojis partneris susivienija. Būtent – partneris, nes trasos sėkmė vienodai priklauso tiek nuo dviejų, tiek nuo keturių kojų.

Išlydime Agility sportininkus ir linkime jiems sėkmės.

Tikime Lietuvos komanda ir dėkojame už tas nuostabias emocijas ir didžiulį malonumą, kurį jie suteikia sirgaliams, lydintiems juos čempionatuose, ir prilipusiems prie ekranų Lietuvoje.
MES UŽ LIETUVĄ!

http://agilitywc2018.com/