2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Momento

MOMENTO – tai boseronų ir australų aviganių veislynas. Tai atsakingas požiūris į šunų veisimą, auklėjimą ir šių veislių ateitį…

 


Veislyno MOMENTO istorija prasidėjo 2005 metais Hossai besilaukiant pirmosios boseroniukų vados. Tai pirmasis ir kol kas vienintelis boseronų veislynas ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje, Estijoje.

Pirmasis mūsų šuo, Doris Vienišas Vilkas, atkeliavo į mūsų namus 2002-ųjų pavasarį. Norėjome šuns namams, bet „užsikrėtėme“ parodų virusu, todėl Dorio „sąskaitoje“ – LT JN, LT CAC, N, BOB titulai.

2003-ųjų vasarą iš Vroclavo (Lenkija) atkeliavo pirma marmuriškoji boseronė Hossa Na Przyklad. 2004 m. Lodzėje vyko specializuota boseronų paroda, šioje parodoje Hossa užėmė pirmą vietą atviroje klasėje. Parodoje dalyvavo 40 boseronų iš įvairių šalių. Hossa yra Lietuvos, Latvijos, Estijos jaunimo čempionė, 7 JN, 3 CACIB, 10 CAC, 6 N, 13 BOB. Hossa sulaukė trijų vadų (turi apie trisdešimt palikuonių).

2008 m. pavasarį boseronų gretas netikėtai papildė jau gerokai ūgtelėjusi Camelia Argentee Du Domaine Des Trois Roues iš Prancūzijos. Jos parodų pasiekimai nėra tokie gausūs kaip Hossos: 3 LT CAC, CACIB, BOB.  2009 m. ji sulaukė pirmos vados.

2007 m. žiemą veislyno MOMENTO gretas papildė australų aviganė iš Lenkijos – Paprotka Duch Wrzosowisk, kitaip Bafi. Ji tapo Lietuvos jaunimo nugalėtoja, 3 JN, 3 BOB. Sulaukė dviejų vadų.

Mūsų išveisti boseronų šuniukai gyvena ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje, Estijoje, Ukrainoje, Dominykos Respublikoje. Australų aviganių šuniukai gyvena Latvijoje, aktyviai dalyvauja parodose ir sportuoja. Lietuvoje likę šuneliai taip pat nenusileidžia savo pasiekimais.

Mūsų veislyno tikslas – veisti sveikus, veislei atitinkančio eksterjero, charakterio šunis, taip pat nepamirštant ir darbinių savybių, todėl kergimui renkamės patinus ypač atsakingai.

Dėkojame šunų šeimininkams, tik jų dėka galime džiaugtis augintinių pasiekimais ne tik parodose, bet ir auginant puikius šeimos narius, kurie tiek savo elgesiu, tiek charakteriu nenuvilia savo šeimininkų. Visada smagu sulaukti žinių apie mūsų šuniukus, žinoti, kaip jiems sekasi. Aišku, be iškrėstų šunybių neapsiena nei vienas, tad linkime kantrybės ir meilės tiek esamų, tiek būsimų šuniukų šeimininkams!